Ексклюзиви
середа, 03 січня 2018 11:18

"Атакують російську культуру": український композитор порівняв "чорні списки" зі сталінськими репресіями

"Атакують російську культуру": український композитор порівняв "чорні списки" зі сталінськими репресіями
Бистряков вважає, що українці "варяться у власному соку". Фото: gordonua.com

Український піаніст та композитор Володимир Бистряков вважає, що українська влада вбиває свою культуру занесенням російських артистів до "чорних списків", і це перевершило "часи інквізиції та сталінських репресій".

Про це Бистряков заявив у інтерв'ю проросійському виданню "РИА Новости Украина".

"Ми самі обмежили себе в контактах з російськими представниками культури. Якщо раніше були якісь міжнародні кінофестивалі, то зараз намагаються москвичів, пітерців, представників Росії не запрошувати, і через це дуже збідніла атмосфера фестивалів. Варимося у власному соку. Плюс "чорні списки", за якими ми перевершили вже і часи інквізиції, і часи сталінських репресій. Туди вносяться цілі театри, виконавці, фільми, книги і так далі. З якою метою це робиться - я не розумію", - сказав Бистряков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборона російського кіно — це наша зброя

"Продовжується атака на російськомовну культуру, атака на виконавців, які працюють не тільки в Україні, але і в Росії. Зараз, якщо взяти роботу тих же телеканалів, наприклад, "Інтера" - я був на зйомках новорічного концерту і там не було жодної пісні українською мовою. І це наслідок нав'язування мовної культури людям, які проповідують трошки інші цінності. Я недавно спілкувався з однією відомою співачкою, запитав у неї, чому тебе не видно останнім часом на естраді? Вона відповіла, що всьому виною - триває ось ця українізація, агресія проти проявів будь-яких видів російської культури", - додав Бистряков.

Також композитор розкритикував безвізовий режим з країнами Європейського Союзу.

"Люди прокинулися і бачать, що замість обіцяних європейських благ надали здорову дулю. І крім безвізу, який нічого не вартий - тому що не дається права на роботу, а просто так, з'їздити, кави попити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців не здивувало, що Данилко виступав на підмосковному корпоративі

У телевізійному інтерв'ю Володимир Бистряков заявив, що Крим перейшов до Росії через законний референдум. А початком війни на Донбасі піаніст вважає обстріл українцями Луганська замість згоди на конфедерацію.

Зараз ви читаєте новину «"Атакують російську культуру": український композитор порівняв "чорні списки" зі сталінськими репресіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі