Ексклюзиви
вівторок, 01 серпня 2017 15:19

"Анексія Криму - законна, а війну на Донбасі почали українці" - композитор Бистряков

"Анексія Криму - законна, а війну на Донбасі почали українці" - композитор Бистряков
Володимир Бистряков розказав про своє ставлення до анексії Криму та війни на сході України. Фото: YouTube

Український композитор Володимир Бистряков заявив, що Крим перейшов до Росії через законний референдум. А початком війни на Донбасі піаніст вважає обстріл українцями Луганська замість згоди на конфедерацію.

Такими думками Бистряков поділилвся в розмові з каналом "112 Україна".

Основну проблему України та світу митець вбачає у США.

"Америка подвійна: у себе вони облаштували прекрасне життя, країна дбає про громадян. Але інша Америка - це політикани. Байдени і Маккейни приїздять в Україну як хазяїни, вони поводяться по-хамськи. А росіяни давали нам газ по 60 доларів", - зазначив Бистряков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одиночні камери, катування й голод: жахливі подробиці з трудових таборів у ЛНР

Ведучий запитав, чи любить композитор Росію після того, як вона відібрала Крим і Донбас.

"Георгій Тука, луганський губернатор сказав, російських військ на Донбасі немає. Надія Савченко, герой України, також вважає, що російських військ там немає. Росія - як Америка, вона різна. Можна не любити її політику, але відмовляти нам у спілкуванні з людьми культури - так не можна", - заявив Бистряков.

РФ не винна у розв'язанні війни на Донбасі, вважає Бистряков.

"На Донбасі все розпочалося не з Росії, а з того, що Донбас виступав за те, щоб у нас була конфедерація. Якби у нас вона була, якби не розпочали із літаків обстрілювати Луганськ, не було б війни. Я впевнений", - зазначив чоловік.

Володимир Бистряков виправдовує і анексію Криму.

"Ви знаєте, як Кучма виграв другі вибори? Він розклеїв весь Крим листівками, в яких було написано, що другою державною мовою в Україні буде російська. А потім "кинув". Там люди всі за Росію. Вони російськомовні і ніколи не розуміли українізацію. Крим у нас був автономною республікою, там законно провели референдум. І ніяких автоматів там не було. Була лише команда з Америки не перешкоджати анексії Криму", - переконаний композитор.

У мерії Запоріжжя передавали цінну інформацію бойовикам невизнаної ДНР. У кабінеті міського голови Володимира Буряка та його заступників шукають засоби зв'язку, якими ночами зливали інформацію терористам.

Зараз ви читаєте новину «"Анексія Криму - законна, а війну на Донбасі почали українці" - композитор Бистряков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути