вівторок, 05 червня 2012 10:07

"Афганці " створили власну партію і йдуть на вибори

"Афганці " створили власну партію і йдуть на вибори
Олександр Ковальов. Фото: politclub.org

Всеукраїнська громадська організація "Ніхто, крім нас" створила партію із назвою "Громадянська партія Ніхто, крім нас". Про це йдеться на офіційному сайті організації.

Лідером партії обрано лідера організації – Олександра Ковальова. Відповідне рішення було прийняте на з'їзді 2 червня.

"Я ж залишаюся лідером громадської організації "Ніхто, крім нас". І ми як і раніше будемо займатися тим, чим займалися три роки, від моменту свого створення. В сфері нашої діяльності залишаються хлопчаки, молодь, солдати. Ми стаємо політиками. Але ми, ветерани, залишаємося людьми, які тренують дітей (до слова, просто так, п'ять разів на тиждень це робить мій перший зам), і в Києві і в регіонах", – йдеться в заяві Ковальова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Афганці" відпустили податківців, які побили секретаря їхньої організації

"Три роки тому ми не планували займатися політикою, вважаючи, що ми розвиватимемося як потужна громадська структура, яка стане військовою школою для тисяч дітей, також підтримкою для вдів та матерів загиблих у Афганістані. Втім, держава почала воювати проти громадян. Спочатку вона намагалася одночасно знищити всі доплати соціально слабким верствам. Потім, коли ми виступили проти тотального скасування пільг, державний апарат почав війну проти членів НКН", - сказав Ковальов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Афганці піднялись проти "жахливого життя" в Україні

Лідер організації нагадав, що за цей рік всі активні члени організації пережили репресії, практично всі компанії активістів були зруйновані "каральними" органами влади.

"Але я гордий тим, що активісти НКН не злякалися, не зламалися, не емігрували. Ми створили партію не лише для власного захисту. Наша боротьба вийшла за рамки соціальних пільг. Ми будемо боротися за прозорість державних видатків, чесний перерозподіл державного прибутку та тотальний контроль влади з боку громадянського суспільства", – зазначив Ковальов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ветерани-афганці обсвистали звернення Ющенка (ВІДЕО)

Нагадаємо, 20 вересня минулого року учасники акції протесту, серед яких були і ветерани-афганці, штурмували Верховну Раду, протестуючи проти ухвалення законопроекту № 9127, який, зокрема, надає право Кабміну самому визначати розмір пільг, залежно від наявності грошей у бюджеті.

Зараз ви читаєте новину «"Афганці " створили власну партію і йдуть на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути