четвер, 05 квітня 2012 12:17

Воїнів-афганців починають переслідувати — лідер "Ніхто, Крім Нас"

Воїнів-афганців починають переслідувати — лідер "Ніхто, Крім Нас"
Олександр Ковальов: Ми хочемо зберегти громадянський рух. Фото: ukranews.com

З різних областей України почали надходити погрози афганцям, що входять до руху "Ніхто, Крім Нас" (НКН).

Про це розповів у коментарі Gazeta.ua Олександр Ковальов, лідер організації.

"Те, що відбувається зараз по всій країні, це системні спроби знищення організації "Ніхто, Крім Нас". Початок  репресій було покладено 20 вересня, після бунту під парламентом. Відтоді почалися обшуки та профілактики наших лідерів. Це все  досягло свого піку, відколи ми стали спиною до президента", - наголосив він.

"Три тижні моя родина жила в очікуванні обшуку, бо мої друзі з МВС повідомили про ордер на обшук та наказ затримувати мене за будь-яку ціну. Ця напруга спала, нам допоміг розголос в пресі. Мій бізнес у місті Торез зруйновано", - розповів Ковальов.

За його словами, зараз у кожному регіоні є наступ на членів організації.Так, наприклад, у Херсоні намагаються ліквідувати два успішних із дуже доброю репутацією підприємства, які є потужними платниками податків у своїх районах, тільки тому, що їх очолюють лідери НКН, наголосив Ковальов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщині" дуже сподобалось, як афганці зневажили Януковича

"До бойового офіцера міста Одеси, який очолює  військомат заходить генерал з командування округом та вимагає забрати всі прапори та символіку НКН. Той не послухався. До людей, у яких нема бізнесу просто по телефону викликає дільничий та годинами утримує, розпитуючи (цитую): "Що ти хочеш? Чого тобі кисло живеться? Нащо тобі той НКН?" У Житомирі бізнес керівника нашої організації (його компанія мала таку саму назву "Ніхто, Крім Нас" і була зав'язана на Міністерстві оборони, теж намагаються розтоптати. Офіцерів, які служать в Житомирській області по контракту попередили: якщо не підете з НКН, будете звільнені", - розповів лідер організації "Ніхто, Крім Нас".

"Тиснуть на бізнесменів, анулюючі контракти їхніх фірм та добиваючи перевірками. На простих людей, годинами тримаючи в МВС. Забороняють проведення акцій. Не запрошують на зустрічі з іншими громадськими організаціями", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпку не подобається, що "афганці" замість пільг почали займатися політикою

Ковальов також поскаржився, що НКН хочуть дискредитувати, називаючи екстремістським рухом:

"Зрештою, наші друзі з МВС кажуть, що інформація по НКН регулярно доповідається на колегії та докладається "на саму гору". Нас намагаються дискредитувати в пресі, розповідаючи, що ми радикали. Це відверта брехня. Наші двері відчинені для всіх журналістів та громадських діячів. Прозорість - наш головний приницип. Який екстремізм? У нас нема секретів від журналістів. Ми хочемо зберегти громадянський рух".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці і афганці зійшлись під стінами Кабміна

Водночас він наголосив, що наразі попри це все, жодна особа не пішла з НКН, жодна не виїхала з країни.

"Ми хочемо, щоб влада була підзвітна народу. Щоб пам'ятала, що народ є джерелом влади. І ми цього досягнемо", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Воїнів-афганців починають переслідувати — лідер "Ніхто, Крім Нас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

65

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути