середа, 15 лютого 2012 15:14

"Афганці" помстилися Януковичу і розвернулися до нього задом
21

Фото: Фото: Reuters

У День вшанування учасників бойових дій на території інших держав президент України Віктор Янукович у Києві поклав квіти до Меморіального комплексу загиблим в Афганістані громадянам України.

Власне ветерани зустріли гаранта не дуже приязно: коли президент з'явився, вони розвернулися до нього спиною.

Ветерани-"афганці" ще з 8 ранку почали збиратися з квітами у бойовій формі з нагородами біля пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам, що розташований поруч з Києво-Печерською Лаврою. Проте підійти до монумента їм не вдалося - шлях перегородила металева огорожа і співробітники охорони Януковича.

В результаті "афганцям" довелося близько півтори години стояти на морозі, чекаючи на появу голови держави, який затримувався.

Ветерани, тим часом, вишикувалися приблизно в 50 метрах від пам'ятника. Коли, нарешті, з'явився Янукович в оточенні челяді і журналістів, "афганці" по команді командирів розвернулися до президента спиною.

"Кру-у-угом!", - пролунало в строю. Заграв гімн України, але ніхто з ветеранів при цьому не зняв головні убори.

"З глибокою повагою звертаюся до ветеранів бойових дій на території інших держав. Ваші ратні та трудові здобутки, активна громадянська позиція стали складовою розбудови нашої країни, зміцнення її обороноздатності, збереження миру та стабільності у світі. Переконаний, що ви завжди слугуватимете яскравим прикладом для молодого покоління", - йдеться у зверненні президента з нагоди Дня вшанування.

Ветерани ж протягом усього часу, поки президент клав квіти, так до гаранта і не повернулися. "Президент перший повернувся до нас спиною, ми у відповідь повернулися ж...ю", - сказав один із військових.

Вони змогли покласти квіти до пам'ятника тільки після від'їзду президента.

Як повідомляє прес-служба президента, у церемонії також взяли участь Голова Верховної Ради Володимир Литвин, прем'єр-міністр Микола Азаров, Секретар РНБО Андрій Клюєв, перший заступник Глави Адміністрації Президента Ірина Акімова, голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов, голова Української Спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький, представники громадськості.

Зараз ви читаєте новину «"Афганці" помстилися Януковичу і розвернулися до нього задом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

134

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути