Ексклюзиви
четвер, 29 грудня 2011 14:54

Афганці про бюджет: влада розпочала війну проти власного народу

Афганці про бюджет: влада розпочала  війну проти власного народу

Союз ветеранів Афганістану заявляє про порушення владою духу меморандуму, укладеного з афганцями і чорнобильцями після акцій протестів.

Про це йдеться у заяві Союзу, повідомляє "Українська правда".

Афганці нагадали, що Верховна Рада прийняла Держбюджет-2012, в якому дозволила уряду здійснювати соціальні виплати в ручному режимі за наявності коштів.

"Ми розцінюємо це як порушення духу Меморандуму, укладеного між ветеранами Афганістану і чорнобильцями з урядом України, як один з багатьох цинічних кроків із розв'язання війни проти власного народу, найбільш знедолених його верств", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електорат Януковича вірить, що чорнобильці знищують бюджет - експерт

Афганці також нагадали заяву прем'єра Миколи Азарова про те, що всі соціальні виплати будуть проводитися вчасно і в повному обсязі і заяву міністра фінансів Федора Ярошенка про те, що уряд буде оплачувати соціальні пільги на підставі законів, а не на рішень судів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці з "бютівцями" вимагають відставки Януковича та розпуску ВР

"Ми вважаємо, що такими офіційними публічними заявами уряд України фактично взяв на себе гарантії соціальної підтримки ветеранів та чорнобильців", - заявили вони.

Афганці підкреслили, що з 1 січня 2012 року вони починають "тотальний контроль своєчасної і в повному обсязі видачі пенсій, допомог, соціальних виплат - всього того, що обіцяє нам влада в особі уряду та Верховної Ради".

Зараз ви читаєте новину «Афганці про бюджет: влада розпочала війну проти власного народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути