середа, 21 грудня 2011 18:07

Тігіпко пообіцяв наступного року підвищити всі соціальні виплати

Тігіпко пообіцяв наступного року підвищити всі соціальні виплати

Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко пообіцяв наступного року підвищити всі соціальні виплати.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"У наступному році будуть підвищуватися всі соціальні виплати щонайменше на 12%. Оскільки в проекті бюджету на 2012 рік показник зростання цін становить 7,9%, ми отримаємо випереджаючу інфляцію зростання соціальних виплат, що, я вважаю, дуже важливим", - зазначив Тігіпко.

За його словами, істотне збільшення виплат очікує ветеранів війни, "чорнобильців" та інші незахищені категорії людей.

"Я хочу підкреслити, що за останні 5-6 років таких підвищень не було. Нам вдалося переглянути структуру бюджету і збільшити витрати на соцвиплати. По "чорнобильцям", наприклад, ми йдемо на осучаснення пенсій. Наші прогнози показують, що деякі люди отримають збільшення пенсій більш ніж в 2 рази", - підкреслив віце-прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко: чути людей потрібно, та грошей на пільги все одно немає

Тігіпко розповів, що планує збільшити цей ресурс у наступному році за рахунок зменшення адміністративних витрат.

"Потрібно, щоб бюджет зростав, а витрати на адміністрування скорочувалися у відсотках по відношенню до витрат бюджету в цілому. У цьому випадку йде економічне зростання і за рахунок цього зростає бюджет. Також зменшилися витрати на Євро-2012. Це теж можливість частково перенаправити кошти на соціальні виплати", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко займеться зачисткою чорнобильців від псевдоліквідаторів

Віце-прем'єр зазначив, що жодна соціальна виплата у наступному році знижена не буде, але пільги і соцдопомога повинні надаватися тим, хто їх дійсно потребує: "Є учасники війни, є "чорнобильці" -ліквідатори - про них мова не йде. Але в той же час є пільги, якими користуються численні категорії людей за професійною ознакою (депутати, судді, працівники прокуратури). Тут, я вважаю, необхідний адресний підхід: державну допомогу вони повинні отримувати на рівних умовах з усіма".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пенсійному фонді немає грошей для виплат по чорнобильських пенсіях - Тігіпко

Тігіпко додав: "У всьому світі рішення з приводу матеріальної підтримки держави приймається, виходячи не зі статусу людини, а з матеріального становища його родини. Тільки так ми зможемо ефективно боротися з бідністю".

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко пообіцяв наступного року підвищити всі соціальні виплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути