вівторок, 27 грудня 2011 16:03

КС дозволив уряду самостійно розбиратися із соцвиплатами

КС дозволив уряду самостійно розбиратися із соцвиплатами

Конституційний суд України (КС) визнав конституційним право уряду визначати порядок і розмір соціальних виплат залежно від наявного фінансового ресурсу бюджету Пенсійного фонду.

"Визнати таким, що відповідає Конституції Україні п.4 розд.4 заключних положень закону України про державний бюджет на 2011 рік", - сказав головуючий на засіданні КС Анатолій Головін, зачитуючи відповідне рішення суду.

Цим пунктом парламент встановив порядок виплат соціальних пільг низці категорій населення, а саме уповноважив уряд встановлювати порядок і розмір цих виплат відповідно до наявних ресурсів.

Подання про неконституційність цієї норми в КС представили народні депутати влітку 2011 року, рішення КС було прийнято 26 грудня поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання пільг треба відверто обговорювати із суспільством - Кінах

У свою чергу, лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк заявив, що має намір ініціювати скорочення витрат на утримання Конституційного суду (КС) України.

"Ми, як опозиція, будемо вимагати скоротити витрати на утримання цього суду, який нічого не приносить Україні, крім того, що він приймає рішення, які пишуть і диктують в адміністрації президента України", - сказав він журналістам після оприлюднення рішення КС про відповідність Конституції порядку виплати соціальних пільг певним категоріям населення, прописаним в держбюджеті-2011.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко пообіцяв наступного року підвищити всі соціальні виплати

Яценюк негативно сприйняв це рішення КС. Він вважає, що воно грубо порушує Конституцію і прийнято під тиском Адміністрації президента та Кабінету міністрів України. "Те, що сьогодні відбулося - це просто наруга над правосуддям і над українцями", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пенсійному фонді немає грошей для виплат по чорнобильських пенсіях - Тігіпко

Також присутній на брифінгу народний депутат (фракція "НУ-НС") Юрій Кармазін зазначив, що судді КС повинні нести відповідальність за такі антиконституційні рішення.

Зараз ви читаєте новину «КС дозволив уряду самостійно розбиратися із соцвиплатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути