Ексклюзиви
середа, 20 квітня 2011 14:56

Афганці піднялись проти "жахливого життя" в Україні
19

Фото: Фото: Тарас Подолян

Сьогодні, 20 квітня, під стінами Верховної Ради пройшла акція протесту ветеранів війни та учасників бойових дій в Афганістані, які виступали проти "жахливих умов життя в Україні".

Організаторами акції виступили громадська організація "Ніхто крім нас" та Українське об'єднання ветеранів Афганістану.

Близько тисячі ветеранів-афганців з 15 областей України зібралися біля Верховної Ради з вимогою не приймати законопроект № 7562. За їхніми словами, він зменшує їхні пільги.

До мітингувальників вийшли четверо "регіоналів" - Олександр Єфремов, Олександр Волков, Вадим Колесніченко та Іван Попеску.

Нардепам передали звернення з пропозиціями щодо прав і свобод афганців. У ньому вимагають виконати закон України "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту", припинити експерименти щодо зміни пільг тощо. Єфремов пообіцяв розібратися в кожному питанні і через деякий час дати додаткові відповіді.

У той час Верховна Рада якраз намагалася продемонструвати, що держава турбується про афганців. Парламент ратифікував Угоду про державну соціальну допомогу членам сімей військовослужбовців, загиблих в Афганістані та інших державах, в яких велися бойові дії. За закон № 0203 проголосували 295 карток народних депутатів.

Сторонами угоди є уряди Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Російської Федерації, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, України.

Сторони угоди, відповідно до національного законодавства, вважають за доцільне визначати розміри і порядок виплати разової допомоги батькам та іншим членам сімей загиблих військовослужбовців, а також померлих внаслідок отриманих поранень і захворювань, в сумі, не нижче суми обов'язкового державного страхування військовослужбовців, передбаченої чинним законодавством або законодавством СРСР з урахуванням індексації цін.

Крім того, сторони вважають за доцільне передбачити пільгові умови пенсійного забезпечення членів сімей загиблих військовослужбовців, а також померлих внаслідок отриманих поранень і захворювань. Учасники угоди визнають за необхідне поширити на такі сім'ї пільги, передбачені для членів сімей військовослужбовців, загиблих в роки Другої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «Афганці піднялись проти "жахливого життя" в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути