середа, 07 листопада 2018 21:46

9-річну дівчинку звинувачують у чаклунстві - новинки британського кіно

9-річну дівчинку звинувачують у чаклунстві - новинки британського кіно
"Я не відьма" - один з фільмів, які покажуть на фестивалі "Нове британське кіно". Фото: Variety

22-28 листопада у Києві пройде 18-й фестиваль "Нове британське кіно". Фільми показуватимуть в кінотеатрі "Київ".

До цьогорічної програми фестивалю увійшли призери Венеції, фаворити британських премій та фестивальні хіти.

Фестиваль відкриє історична трагікомедія Йоргоса Лантімоса "Фаворитка". Це історія про королеву Анну та придворних дам - герцогиню Мальборо і її молодшу сестру Ебігейл. Після приїзду останньої в палаці починається підкилимна боротьба. У головних ролях Олівія Колман, Рейчел Вайс і Емма Стоун.



"На висоті" - перша англомовна робота французької режисерки Клер Дені. Стрічка розповість про космічний корабель, який досліджує чорні діри. Його екіпаж складається зі злочинців, засуджених до довічного ув'язнення. Головні ролі зіграли Роберт Патінсон та Жюльєтт Бінош.



Психологічний трилер "Звір" став дебютним для режисера Майкла Пірса. Головна героїня Молл закохується у молодика на ім'я Паскаль. В цей же час на острові, де живе дівчина, нишпорить серійний вбивця. Щастя Молл не дає спокою її сім'ї та жителям острова: вони підозрюють Паскаля у причетності до вбивств.



У біографічній драмі "Колетт" Воша Вестмоленда акторка Кіра Найтлі перевтілиться на письменницю Сідоні-Габріель Колетт. Вона опублікувала близько 50 книг, зустрічалася з жінками та чоловіками, тричі виходила заміж та стала символом жіночої емансипації першої половини XX століття.



Драматична стрічка "Я не відьма" британської режисерки замбійського походження Рунгано Ніоні розповідає про 9-річну дівчинку, яку звинувачують у чаклунстві.



Також на фестивалі покажуть добірку найкращих короткометражних стрічок за версією Британської академії кіно- і телемистецтва (BAFTA).

2 фільми з програми адаптують для людей з порушеннями зору і слуху. Міститимуть тифлопереклад (додаткова аудіодоріжка, яка пояснює, що відбувається у сценах фільму) та спеціальне субтитрування (текстова доріжка, що супроводжує фільм написами у нижній частині екрану).

Фестиваль організовує Британська Рада в Україні та кінодистриб'ютор "Артхаус Трафік".

Всі фільми демонструватимуть мовою оригіналу з субтитрами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийшов трейлер продовження "Справжнього детектива"

Наприкінці жовтня у 5 українських містах пройшли Дні польського кіно. На ньому показали претендента на "Оскар" від Польщі - фільм "Холодна війна" режисера Павела Павліковського.

Зараз ви читаєте новину «9-річну дівчинку звинувачують у чаклунстві - новинки британського кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі