Ексклюзиви
середа, 04 червня 2008 17:02

"Солодку Дарусю" показали у Львові

У Львові виставу "Солодка Даруся" показали актори Чернівецького театру ім. Ольги Кобилянської. Постановку здійснила 50-річна Людмила Скрипка за романом письменниці Марії Матіос, 48 років.

— Із Людмилою ми не були знайомі раніше, — розповідає авторка. — Коли вона запропонувала мені зробити спектакль, я довго вагалася. Перед тим мала три пропозиції інсценізації, але всі вони мене не влаштовували.

Роман "Солодка Даруся" видала літературна агенція "Піраміда" чотири роки тому. Відтоді продано майже 100 тис. примірників. Письменниця отримала за твір Шевченківську премію.

— Коли писала роман, уявляла його як фільм, але зовсім не як драматичну виставу, — зізнається Матіос. — Росіяни пропонували екранізувати "Солодку Дарусю". Але я в жодному разі на це не погоджуся. Спершу потрібно зняти українську стрічку.

Квитки у Львівський театр ім. Марії Заньковецької вартістю від 20 до 50 грн розкупили за два дні до спектаклю. У проходах між рядами поставили стільці, деякі глядачі посідали на сходах.

Зараз ви читаєте новину «"Солодку Дарусю" показали у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути