пʼятниця, 18 липня 2008 16:54

"Слов"янський базар" закінчиться виступом Бориса Моїсеєва

  Українець Владислав Левицький на цьогорічному ”Слов’янському базарі” посів третє місце
Українець Владислав Левицький на цьогорічному ”Слов’янському базарі” посів третє місце

Міжнародний конкурс виконавців естрадної пісні "Слов"янський базар" закінчується в білоруському місті Вітебську. Переможців визначали Лайма Вайкуле, Олег Газманов, а головою журі був Ріккардо Коччіанте — автор мюзиклів "Собор Паризької Богоматері" та "Маленький принц".

Гран-прі і $10 тис. здобув литовець Донатас Монтвідас, 20 років. Він — фанат групи "Квін", співає з шести років. Гроші витратить на випуск першого альбому. Першу премію та $6 тис. поділили білоруський співак Віталій Гордєй і росіянка Лєна Валевська. Другу премію і $4 тис. повезла до Грузії співачка Нодіко. Третю премію і $2 тис. розділили болгарин Пламен Платов та львів"янин 23-річний Владислав Левицький.

Українець виконував пісні "Море зайвих слів" та "Кохання є". Владислав — це його псевдонім, справжнє ім"я хлопця — Василь. Він навчається у Львові на митника, але пройшов у фінал сьомого сезону телепроекту "Шанс". Там йому запропонував співпрацю київський продюсер Ігор Талан і влаштував Владислава вокалістом у мюзикл Олени Коляденко "Па". Кілька місяців у Левицького новий продюсер — Руслан Квінта.

— Владислав — сильний голос, самобутній і оригінальний хлопець, він зробить собі кар"єру, — каже 34-річна співачка Руслана Лижичко.

Вона була почесним гостем фестивалю. У вівторок відкривала День України у Вітебську. Її концерт пройшов у літньому амфітеатрі у вівторок.

— Наш виступ став проривом на "Слов"янському базарі", — хвалиться. — Україна була представлена модернізованим шоу, якого раніше не показували. Глядачі всі були в жовто-блакитних шаликах, прийшло сім тисяч людей, був повний аншлаг. Хоча люди пізно дізналися, що ми будемо виступати — квитки на наш концерт почали продавати десь 10 липня. Я співала акапельно "Дикі гуси", з якими взяла "Гран-прі" на "Слов"янському базарі" 1996 року. Зала ревіла. Олександр Тихонович із групи "Вєраси" виніс мені на сцену величезний букет польових квітів. І ми в дуеті заспівали "Червону руту", я грала на роялі. Ще грала коломийку, і люди в залі почали танцювати — це нечасто буває у Вітебську.

Останній концерт на "Слов"янському базарі" — Бориса Моїсеєва — відбудеться сьогодні.

Зараз ви читаєте новину «"Слов"янський базар" закінчиться виступом Бориса Моїсеєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути