середа, 18 червня 2008 16:39

Помер автор "Термінатора" і "Чужого"

 

Художник зі спецефектів Стен Вінстон помер в неділю у власному будинку в місті Малібу американського штату Каліфорнія. Йому було 62 роки. Сім років він хворів на рак мозку.

Вінстон мав чотири нагороди Американської кіноакадемії "Оскар" за фільми "Термінатор", "Парк Юрського періоду", "Чужий" та "Хижак". Був номінований на "Оскара" за грим до стрічок "Бетмен повертається", "Едвард руки-ножиці" та "Штучний розум". Стен — перший майстер спецефектів, чиє ім"я вигравірували на Алеї зірок у Голлівуді.

Вінстон народився в американському штаті Вірджинія. До Голлівуда переїхав 1968 року. Пробувався в ролі театрального комедіанта. Потім влаштувався стажистом у відділ візуальних ефектів кінокомпанії "Волт Дісней". Славу йому приніс фільм "Горгульї" 1972 року, де всіх монстрів гримував Стен. Він став власником трьох компаній, які займалися спецефектами. Щороку заробляв до $2 млн. Половину спадку він заповів на благодійність. Товаришував із губернатором Каліфорнії Арнольдом Шварценеґґером, який знімався в "Термінаторі" та "Хижаку".

Останніми роботами Вінстона були фільми "Залізна людина" американця Джона Фавро й "Термінатор-4" американця МакДжі.

Зараз ви читаєте новину «Помер автор "Термінатора" і "Чужого"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути