пʼятниця, 07 червня 2019 05:20

На серіал американців надихнув український фільм

На серіал американців надихнув український фільм
Кадр з серіалу "Чорнобиль". kinopoisk.ru

— Ми зняли цей серіал у пам'ять про всіх, хто страждав і пожертвував собою, — каже американський сценарист 48-річний Крейґ Мезін. Кілька років досліджував тему Чорнобиля. Читав архівні матеріали, наукові статті, інтерв'ю, відвідував Україну для консультацій з ліквідаторами й істориками.

— У когось стрічка точно викличе відторгнення. У тих, хто з любов'ю озирається на часи СРСР. Лиходій у цій історії — радянська система.

Головним джерелом під час роботи над фільмом для сценариста стала книжка "Чорнобильська молитва: Хроніка майбутнього" білоруської письменниці, лауреатки Нобелівської премії Світлани Алексієвич. В основі лежать бесіди із сотнями учасників і свідків подій.

Також Мезін спирався на праці "Чорнобиль. 01:23:40" американця Ендрю Лезербарроу, "У вогні. Історія героїв і жертв Чорнобиля" британця Пірса Пола Ріда. Передивився українські документалки — "Чорнобиль. 3828" 2011 року режисера Сергія Заболотного, "Чорнобиль. Хроніка важких тижнів" 1986-го режисера Володимира Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «На серіал американців надихнув український фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути