Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2009 18:35

На концерті "Еріссіоні" показали кадри грузинсько-російської війни

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  На концерті грузинського ансамблю пісні й танцю ”Еріссіоні” в столичному палаці ”Україна” був аншлаг. ”Артистки ходят такими мелкими шажками, кажется, что они летают”, — ділилися враженнями глядачі
На концерті грузинського ансамблю пісні й танцю ”Еріссіоні” в столичному палаці ”Україна” був аншлаг. ”Артистки ходят такими мелкими шажками, кажется, что они летают”, — ділилися враженнями глядачі

26 жовтня в столичному палаці "Україна" виступив грузинський ансамбль "Еріссіоні". Концерт присвятили 15-річчю роботи посольства Грузії в нашій країні. Квитки коштували 80–1000 грн.

Початок затримують на 1 год. Над сценою вгорі — круглий екран. На ньому напис "Уроки русского". Показують кадри, відзняті під час грузинсько-російської війни 2009-го. Трупи складають у кузов вантажівки. Мати плаче біля мертвого сина. Чоловік товчеться головою об труну загиблого брата.

Режисер Сергій Архипчук, 49 років, хапається за голову.

— Не чекав такого гострого початку. Хоч і розумів, що цієї теми уникнути неможливо. Грузинською культурою цікавлюся давно. Коли працював у Дніпропетровському театрі, мою "Наречену з Імеретті" за повістю Давіда Каудіашвілі визнали найкращою виставою року.

На сцену виходять дівчата у довгих сукнях, починають танцювати. За спиною 60-річної Лідії Нізамової, яка сидить у 17-му ряду, двоє чоловіків перемовляються грузинською. Голосно сміються.

— Вы что, надо мной смеетесь? — ображено питає Нізамова.

— Артистки ходят такими мелкими шажками, кажется, что они летают, — виправдовується один. — Представили, как бы мы это делали, поэтому и рассмеялись.

Глядачка пересідає ближче до сцени.

Найбільше аплодують трьом 8-річним хлопчикам. Вони крутять  барабани, б"ють руками по них то знизу, то зверху.

— Це наше молоде покоління, — каже керівник ансамблю Джемал Чкуаселі під час антракту. — У нашому ансамблі, як і в цирку, багато династій. У ньому виступає моя внучка, дві племінниці та племінник. Наш колектив став відомим 1976-го, коли космічне агентство НАСА відправило у космос пісню "Чакруло" у виконанні "Еріссіоні". Вони хотіли показати інопланетянам взірець артистичних здібностей людини.

Зараз ви читаєте новину «На концерті "Еріссіоні" показали кадри грузинсько-російської війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути