четвер, 09 жовтня 2008 18:10

Колекцію Лорана оцінили в 300 мільйонів євро

На аукціоні "Крістіс" у Парижі продадуть 700 предметів мистецтва, що належали 71-річному модельєрові Іву Сен-Лорану. У червні він помер від раку мозку. Протягом 50 років кутюр"є збирав колекцію разом зі своїм компаньйоном бізнесменом 77-річним П"єром Берже. До зібрання увійшли давньоримські скульптури, картини Анрі Матісса, Пабло Пікассо, Енді Ворхола. Деякі антикварні меблі належали Наполеонові. Усе попередньо оцінили в 300 млн євро.

— Обійдуся без цієї колекції, — каже Берже. — 50 років тому ми з Івом не мали нічого і були щасливі. Свою частину зібрання він заповідав фонду, що розробляє ліки від СНІДу. Я зроблю так само.

Донедавна колекція зберігалася у паризьких апартаментах, в які Сен-Лоран і Берже переїхали 1972-го.

— Такі цінні зібрання на продаж ще не виставлялися, — каже Томас Сейдуа, директор департаменту модерну й імпресіонізму аукціонного дому "Крістіс". — Бронзову голову кролика, що протягом 1736–1795 років стояла в літньому саду китайського імператора Цин Луна, ми оцінюємо в 8–10 мільйонів євро.

За 30–40 млн євро планують продати картину Пабло Пікассо "Музичні інструменти на столику". За 15–20 — полотно Анрі Матісса "Годинник із зозулею і килим у синіх і червоних тонах".

Зараз ви читаєте новину «Колекцію Лорана оцінили в 300 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути