понеділок, 04 червня 2007 16:38

Ірен Роздобудько видала казки

44-річна українська письменниця Ірен Роздобудько написала дві дитячі книжки. До казки "Коли оживають ляльки" малюнки створила дочка письменниці — 23-річна Яна, яка нещодавно закінчила художню академію.

— Донька соромиться мене, — розповідає авторка. — Стоматолог її запитав, чи я не її мама. І та відповіла: "Ні!" Вона запальна дівчинка. Не хоче, щоб мама їй допомагала. Але радить щось, коли пишу тексти, у побуті дуже допомагає. От зараз я на презентації, а вона вдома чекає на слюсаря, який має полагодити кран. Знає, що мама боїться сторонніх людей.

Друга книга Роздобудько — "Життя видатних дітей". Це п"ять історій про дитинство казкаря Ганса Крістіана Андерсена, художниці Катерини Білокур, кіноактора Чарлі Чапліна, композитора Вольфганга Амадея Моцарта й ученого Блеза Паскаля.

— Чому обрали саме цих людей? — цікавлюся.

— З українців обирала між Соломією Крушельницькою і Катериною Білокур. Коли пропустила біографію Білокур через себе, заливалась слізьми. Блеза Паскаля вибрала, бо з ним спілкуюсь, — Ірен хреститься. — Він мені дуже близький. А Чарлі сподобався тим, що дуже не любив носити червоні панчохи своєї матері.

Обидві книжки вийшли у видавництві "Грані Т" накладом 5 тис. примірників у новій серії "Сучасна дитяча проза". Згодом у цій серії вийдуть книжки Світлани Поваляєвої, Любка Дереша, Лариси Денисенко та Леоніда Кононовича.

Книжки Роздобудько вже є в продажу. Коштують до 30 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ірен Роздобудько видала казки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути