понеділок, 04 лютого 2008 17:43

Ім"я Ігоря Завадського занесли до Книги рекордів Гіннеса

  Ігор Завадський: ”На міжнародному конкурсі в Італії на акордеоні заклинило кнопки. Я дістав із кишені викрутку і відремонтував їх прямо на сцені”
Ігор Завадський: ”На міжнародному конкурсі в Італії на акордеоні заклинило кнопки. Я дістав із кишені викрутку і відремонтував їх прямо на сцені”

"На концерт прийшла зі своїм кавалером, у нас побачення, — кокетує 64-річна Анна.Знайома допомогла дістати квитки в першому ряду".

Жінка в чорній вечірній сукні, довгих рукавичках, на плечах — хутряна накидка з песця. Решта глядачів, які прийшли в п"ятницю до столичного Будинку актора на концерт "Два в одному" президента Європейської асоціації акордеоністів Ігоря Завадського, 41 рік, вечірнього дрес-коду не дотрималися.

Зал на 250 місць заповнений. Квитки коштували 35–70 грн. Музикант зіграв 34 композиції, частина з яких увійшли до його останнього, сьомого, альбому "Максимуз".

Ігор Завадський десять років грав на акордеоні в київських підземках, потім ще два — на площах європейських міст.

— Треба було якось на життя заробляти, адже пробитися на велику сцену було важко, — пояснює. — Потім почав їздити Європою. Вивчав, який репертуар у якій країні слухачі краще сприймають.

Уперше перед публікою Завадський виступив у 14 років.

— Це було в піонерському таборі "Чайка" на острові Хортиця. Я тоді тільки закінчив музичну школу. Дуже хвилювався перед виступом.

Іноді входжу в раж, граю з таким запалом, що інструмент просто не витримує, — розповідає Завадський. — 1995-го, коли виступав на міжнародному конкурсі в Італії, на акордеоні заклинило кнопки. Я дістав із кишені викрутку, і відремонтував їх прямо на сцені. Тоді виграв один із найпрестижніших у світі музичних призів — "Золоту ліру".

На приватних вечірках Завадський майже не грає.

— Рідко погоджуюся, бо отримую від того мало задоволення. Навмисне відлякую замовників високими гонорарами. На Новий рік 1997-го запропонували зіграти для директора однієї дніпропетровської компанії. Я попросив за це 100 тисяч доларів, і був упевнений, що мені відмовлять. Але вони погодилися. Я на ці гроші цілий рік жив.

2004 року ім"я Ігоря Завадського занесли до Книги рекордів Гіннеса.

— Тоді в канадському місті Кімберлі зібрали 664 акордеоністи, — згадує. — Я був одним із диригентів, які керували оркестром. Грали півгодини. Наймолодшій учасниці було три роки, найстаршому — 90. Ми побили рекорд 2000-го, встановлений у Нідерландах: тоді акордеони грали в унісон 22 хвилини.

Зараз ви читаєте новину «Ім"я Ігоря Завадського занесли до Книги рекордів Гіннеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути