понеділок, 14 січня 2008 20:23

Драму "Покута" визнали кращим фільмом року

У неділю в лос-анджелеському готелі "Беверлі-Хілтон" відбулося нагородження другою за престижністю після "Оскара" кінопремією США — "Золотий глобус". Цю нагороду з 1944 року присуджує голлівудська асоціація преси, яка пише для іноземних видань.

Кращим фільмом 2007-го, на думку журналістів, стала франко-британська драма "Покута" 35-річного режисера Джо Райта. Дія картини відбувається під час Другої світової війни. Сестри-аристократки ворогують між собою. Молодша не може змиритися з тим, що старша кохає сина служниці.

Кращою актрисою назвали англійку 66-річну Джулі Крісті, яка зіграла  жінку, хвору на недугу Альцгеймера, в канадській мелодрамі "Далеко від неї". Кращим актором став англієць Деніел Дей-Льюїс, 50 років: він зіграв нафтового магната в голлівудській історичній драмі "І буде кров".

У номінації "Кращий кіномюзикл" перемогла картина 49-річного американського режисера Тіма Бартона "Свінні Тодд, демон-перукар із вулиці Фліт". Головну роль у картині зіграв Джонні Депп, 44 роки. Для цього йому вперше довелося брати уроки співу. Співаюча своїм голосом голлівудська зірка — головна інтрига рекламної компанії фільму.

Зазвичай трансляція церемонії "Золотого глобуса" триває 3 год. Подивитися на неї до Лос-Анжелеса з"їжджаються туристи з усього світу. Цього року урочистостям завадив страйк голлівудських сценаристів, які вимагають підвищення виплати авторських прав. 12 тис. драматургів підтримала Гільдія акторів. Тож переможців премії довелося оголосили в ході півгодинної телевізійної прес-конференції.

А влада Лос-Анджелеса підрахувала, що збитки від страйку вже становлять $80 млн. Під загрозою перебуває й церемонія "Оскара", що має відбутися 24 лютого. Якщо урочистості теж скасують, місто не дорахується $130 млн.

Зараз ви читаєте новину «Драму "Покута" визнали кращим фільмом року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути