вівторок, 13 червня 2017 00:40

Чоловікові дозволили провести ніч перед картиною Рембрандта

Автор: www.facebook.com
 

Керівництво художнього музею "Рейксмюсеум" у столиці Нідерландів Амстердамі вперше дозволило чоловікові провести ніч самому перед картиною Рембрандта "Нічна варта".

Так нагородили 10-мільйонного відвідувача. Ним виявився шкільний учитель Стефан Каспер.

— Досі не можу повірити, що спав за два метри від "Нічної варти". Вдалося роздивитися персонажів картини, яких до цього не помічав. Вони наче оживали переді мною. Усю ніч у музеї був сам, без охоронців. Ходив у шкарпетках, як удома. Фотографувався з шедеврами. Перед цим смачно повечеряв. Ресторан музею приготував спеціально для мене суп гаспачо та телячі щоки, — розповідає Стефан Каспер.

"Нічна варта" — неофіційна назва картини "Виступ стрілецької роти капітана Франса Баннінга Кока й лейтенанта Віллема ван Рейтенбюрга". Її нідерландський художник Рембрандт ван Рейн створив 1642 року на замовлення громадянського ополчення Амстердама. Учасники захотіли прикрасити свою нову будівлю груповими портретами шести рот. Розміри картини — 3,63 на 4,37 м. Спеціально заради розміщення "Нічної варти" 1906 року перебудували приміщення "Рейксмюсеуму".

Зараз ви читаєте новину «Чоловікові дозволили провести ніч перед картиною Рембрандта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути