пʼятниця, 13 липня 2018 05:45

Благодійний фонд "Деликат" роздав 32 тисячі гривень допомоги

Автор: ФОТО НАДАНЕ БЛАГОДІЙНИМ ФОНДОМ ”ДЕЛИКАТ”
  Голова благодійного фонду ­”Деликат” Денис Буря вручає гроші та пакет із соціальними подарунками. Усього таку допомогу отримали 15 людей
Голова благодійного фонду ­”Деликат” Денис Буря вручає гроші та пакет із соціальними подарунками. Усього таку допомогу отримали 15 людей

— Ми з дружиною маємо мінімальні пенсії. Узимку дві тисячі в місяць платили за комунальні. На їжу якось вистачає, але ще й лікуватися потрібно — мав інсульт. Звернулися в благодійний фонд "Деликат". Дуже вдячний йому за допомогу, — каже 56-річний Олександр Загуба з ­Черкас.

Він став одним із шести учасників благодійного заходу, які отримали гроші та кошик продуктів від благодійного фонду мережі супермаркетів ­"Деликат" 10 липня. Ще дев'ятьом особам, які не мають змоги виходити з дому, передали допомогу. Кошти для них збирали місяць. У скриньках небайдужі залишили більш як 32 тис. грн.

— По три рази на рік лягаю в лікарню, маю поламані хребці, погано ходжу. Страждаю на ревматоїдний артрит, тому постійно живу на знеболювальних, — говорить 78-річна Ніна Льозна. — У місяць на ліки витрачаю понад 500 гривень, комунальні оплачую по субсидії, на життя залишається 300 гривень. У лікарні почула, що фонд може допомогти. Було незручно, бо знайомі бачили моє фото на скриньці й питали, що сталося. Але діватися нікуди.

Люди дякували керівникам благодійного фонду "Деликат". Усі зверталися по допомогу вперше.

— У скриньках супермаркетів "Деликат" у Черкасах і магазинів-партнерів зібрали 32 273 гривні, — розповідає 28-річний Денис Буря, голова фонду та директор мережі "Деликат". — Кошти розподілили між 12 пенсіонерами й трьома особами із захворюваннями. Кожному подарували пакет із продуктами. Такі акції проводимо щомісяця. Намагаємося допомогти всім, хто до нас звертається. Вдячні покупцям магазину, які кидають у скриньку гроші. Вони долучаються до доброї справи. Благодійний фонд "Деликат" працює вже майже два роки. За цей час допомогли 128 людям. У кінці літа плануємо зібрати всіх на свято, щоб поспілкуватися й поділитися новинами. Можливо, скоро поставимо в магазинах бокси, куди можна буде приносити одяг чи іграшки для дитячих будинків.

— Ми підключаємо до збору коштів інші заклади міста. Розмістили скриньки в кількох магазинах Романа Дісканта та Олександра Карпенка, — каже 40-річний Руслан Петрик, один із засновників "Деликата". — Запрошуємо до співпраці всі заклади Черкас. Також потребуємо волонтерів, які зможуть допомагати фізично. Наприклад, полагодити сантехніку чи щось переставити у квартирі.

Усім, хто потребує допомоги, можна звертатися на гарячу лінію благодійного фонду "Деликат" за номером 0(96) 033 05 05.

Зараз ви читаєте новину «Благодійний фонд "Деликат" роздав 32 тисячі гривень допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути