середа, 12 грудня 2007 14:14

Акробатам "Ляльки" князь Монако аплодував стоячи

Із 5-го по 9 грудня в Монте-Карло проходив 20-й дитячий міжнародний цирковий фестиваль. Артисти українського "Цирку Кобзов" — акробатична група "Ляльки" — здобули чотири нагороди. Князь Монако Альберт та принцеса Стефанія аплодували їм стоячи.

— Саме за те, що артисти з "Ляльок" змусили представників королівської сім"ї підвестися з крісел й аплодувати, нам дали спеціальний приз від принцеси Стефанії. Він прирівнюється до гран-прі, — розповідає директор цирку Микола Кобзов, 32 роки. — Цей приз означає й те, що "Цирк Кобзов" автоматично запрошено на Міжнародний дорослий цирковий фестиваль, який відбудеться в Монако у січні. Для циркачів він те саме, що Олімпійські ігри для спортсменів. 1976 року його започаткував батько Стефанії, князь Реньє ІІІ.

Крім того, дівчата з "Ляльок" отримали спеціальний приз журі, спеціальний приз спонсорів та бронзовий кубок.

— Грошових винагород на цьому фестивалі немає, — веде далі Кобзов. — Він іміджевий, це — світове визнання української циркової школи. Тепер наш цирк запрошуватимуть на міжнародні конкурси, відкриття світових чемпіонатів і змагань. Уже маємо запрошення на фестивалі до Китаю, Німеччини, Болгарії й Італії. Зазвичай за золоту медаль на конкурсах циркового мистецтва дають 2500 євро, за срібну — 1500, за бронзову — тисячу.

У журі фестивалю були представники США, Китаю, Монголії, Монако, Італії, України.

— Уперше наша країна була в журі такого солідного конкурсу. Найвищі оцінки українцям ставили Китай та США. А я багато балів ставив китайським циркачам. Вони суперові, — ділиться враженнями директор цирку.

Щоб отримати запрошення на дитячий цирковий фестиваль, Микола Кобзов у червні запросив до Києва президента конкурсу принцесу Стефанію, 41 рік. В Європі її називають "принцесою цирку". Вона приїхала з молодшою донькою Каміллою.

— Ми показали їй нашу циркову школу, — згадує Микола Кобзов. — Принцеса була в захваті й запросила наших акробатів на фестиваль. А мені запропонувала стати членом журі. Хоча тоді я боявся, що вона не досидить до кінця нашої вистави, як це сталося напередодні в Київському естрадно-цирковому училищі. Стефанія залишила зал через те, що розвередувалася її донька.

У Монте-Карло українські акробати зупинилися у п"ятизірковому готелі. За проживання та харчування платили організатори.

— Номер коштував 140 євро, — говорить Кобзов. — Усе було шикарно. Але не настільки, як у московському готелі "Будапешт", де ми мешкали під час Міжнародного московського циркового фестивалю. Готель розташований прямо на Красній площі. Доба проживання там обходилася у 800 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Акробатам "Ляльки" князь Монако аплодував стоячи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути