В холодну пору року організм, як ніколи потребує вітамінів та корисних речовин. Тому різноманітні салати повинні стати обовязковою частиною щоденного раціону. Готувати їх можна із доступних продуктів, наприклад, буряка, моркви чи квасолі.
Салат із морквою та цитрусовими

Інгредієнти:
листя салату – 200 г.;
морква – 2 штуки;
апельсин – 2 штуки;
оливкова олія – 4 столові ложки;
сіль і спеції – за смаком.
Приготування:
Очищену моркву настругати за допомогою спеціального ножа для цедри. Очищений апельсин нарізати скибками та змішати із морквою та листям салату. Всипати спеції та влити олію. Викласти на блюдо та за бажанням прикрасити кунжутом.
Салат із буряком та волоськими горіхами

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Салат із креветками: розкрили топ- 3 низькокалорійні рецепти
Інгредієнти:
буряк – 4 штуки;
часник – 3 зубчики;
волоські горіхи – 4 штуки;
темні родзинки – 2 жмені;
оливкова олія – за смаком;
столовий оцет – 1 столова ложка;
сіль і спеції – за смаком.
Приготування:
Відварений буряк очистити від шкірки та натерти на дрібну тертку. Вичавити часник. Додати горіхи, родзинки, олію та спеції. Настояти протягом 10 хвилин та подавати до столу.
Морква по-корейськи

Інгредієнти:
морква – 1 кг;
часник – 5 зубців;
олія – 150 мл;
оцт – 2 ст. л.;
цукор – 3 ст. л.;
мелений коріандр – 1 ст. л.;
перець, сіль – за смаком.
Приготування:
Моркву натерти на спеціальну тертку. Додати вичавлений часник, спеції та олію з оцтом. Змішати та настояти в холодному місці протягом 12 годин.
Поєднання моркви, родзинок та часнику приємно вражає смаком. Таким салатом можна розбавити гарніри та просто перекусити. Тим більше, що на його приготування потрібно кілька хвилин.
Коментарі