
Креветки - універсальний продукт з якого можна приготувати сотню смачних та корисних страв. Чудово поєднуються із багатьма інгредієнтами, особливо овочами. Завдяки чому з молюсками існує сотні різноманітних салатів.
Ми зібрали найсмачніші варіанти низькокалорійних страв, які наситять організм корисними речовинами й не відкладуться на талії у вигляді зайвих кілограмів.
Салат з креветками та авокадо
Інгредієнти:
креветки – 200 г
шпинат, рукола або будь-яка салатна суміш - упаковка
оливкова олія - 1 ст. л.
сік лимона – 1/2
авокадо – 1 шт.
часник - 1 зубець
цибуля – 1 шт.
мигдаль – 20 г
сіль, мелений чорний перець - за смаком
Приготування:
На розігрітій сковороді обсмажити креветки. Додати лимонний сік та часник. Перекласти в миску, додати зелень. Полити оливковою олією. Додати кубики авокадо, мигдаль та спеції. Перед подачею прикрасити шматочком лимона.
Салат з креветками та перепелиним яйцем
Інгредієнти:
креветки очищені – 200 г
помідори чері – 5 шт.
перепелині яйця – 5 шт.
айсберг – за смаком
зелень - за смаком
сир - 50 г
грінки - за смаком
бальзамічний соус – 5 ст. л
сметана – 3 ст. л.
часник – 1 зубець
Приготування:
Подрібнений салат викласти на дно тарілки. Креветки протушкувати з бальзамічним соусом протягом 2-х хвилин, викласти в тарілку. Відварені яйця нарізати дольками, чері - навпіл. Сметану поєднати із часником та дрібкою солі й перцю. Змішати всі інгредієнти та одразу ж подати до столу.
"Цезар" із креветками
Інгредієнти:
креветки – 10-12 шт.
рукола – пучок
листя салату – пучок
хлібці житні – 3-4 шт.
сир "Пармезан" – 70-100 г
помідори "Чері" – 3-5 шт.
майонез – за смаком
гірчиця – за смаком
часник – 3 зубчики
лимонний сік – 1 ст. л.
соєвий соус – за смаком
сіль – за смаком
горіхи – 5-10 шт.
перець чорний мелений – за смаком
олія – за смаком
Приготування:
В розігріту сковороду додати олію, подрібнений часник, креветки та спеції. Для соусу змішати майонез, гірчицю, лимонний сік, часник, спеції та соєвий соус. У салатницю викласти салат, руколу, житні сухарі та столову ложку заправки. Додати креветки, горіхи та присипати натертим сиром.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Романтична яєчня: показали апетитний сніданок до дня закоханих
"Цезар" - один із найпоширеніших салатів у світі. При цьому кожен кухар готує його по-своєму, замінюючи одні інгредієнти іншими. У страву кладуть як м'ясо, так і морепродукти. В традиційний рецепт входить: пармезан, куряче філе, яйця, помідори, листя салату, сухарики та соус.
Коментарі