"Взимку завжди бракує вітамінів. А редька багата на корисні речовини, її легко знайти в холодну пору року. Готую із редьки різні страви, всі вони смачні і добре засвоюються організмом", - розповідає 31-річна Тетяна Мартинюк з Житомира.

Часто готує суп із редьки і плавленого сиру.
Для супу бере 3 шт. невеликої редьки, 100г плавленого сиру, 1 морквину, 1 склянку сметани, 2 ст. ложки мілко порізаної петрушки, 1,5 л. підсоленої води, сіль.
Моркву нарізає соломкою, плавлений сир ріже невеликими кубиками, змішує з морквою. Кладе суміш у каструлю, заливає підсоленою водою, ставить на вогонь і доводить до кипіння. Варить 3 хвилини, дає охолонути. Натирає на крупній терці редьку, додає до звареної моркви та сиру, перемішує. Коли подає на стіл, додає у суп сметану і петрушку.

Далі готує салат із редьки і капусти. Бере 3 стручки зеленої цибулі, 4 склянки нашинкованої білокачанної капусти, 1 редьку, 2 свіжі яблука, 0,5 склянки знежиреного кефіру, 2 ст. ложки оливкового масла, 1 ст. ложку оцту, 2 ч. ложки лимонного соку, 1 ч. ложку цукру, сіль і перець.
- Нашинковану капусту солю, трохи зминаю її у мисці, щоб віддала сік. Тоді смак салату стане більш м'яким і приємним. Нарізаю зелену цибулю, мілко шинкую і натираю на терці очищену редьку і яблука. Для соусу змішую оливкове масло, лимонний сік, оцет, цукор, сіль та перець. Додаю кефір і ретельно усе перемішую. Змішую овочі і заправляю їх соусом.
Коментарі