Хмільний салат готує киянка Дарина Котів, 32 роки. До майонезної заправки додає алкоголь.
— 200 грамів майонезу змішую з 100 грамами червоного вина та 50 — коньяку, — розповідає. — Краще брати солодке густе вино. Добре йде домашній вишняк. Дешевий коньяк буде тхнути в салаті спиртом.
До заправки витискує сік із одного лимона. Щоб кісточки не падали в салат, половинки обгортає марлею.
— Сік із другого лимона додаю в підсолену воду, коли окремо відварюю 150 грамів печериць, по кореню селери та петрушки. Це розрахунок на дві порції. Варю хвилин 15. Як охолоне, нарізую якомога тоншою соломкою, перчу.
Додає покришені дрібними кубиками два чищені яблука. Також ріже соломкою 200 г пісної буженини. Змішує все, перемащує заправкою.
— Що свіжіший салат, то ароматніші у ньому вино та коньяк. Для пікантності можна додати подрібнені горіхи.
Коментарі