Ексклюзиви
пʼятниця, 03 лютого 2012 06:00

Салат заправляють коньяком

Салат заправляють коньяком

Хмільний салат готує киянка Дарина Котів, 32 роки. До майонезної заправки додає алкоголь.

— 200 грамів майонезу змішую з 100 грамами червоного вина та 50 — коньяку, — розповідає. — Краще брати солодке густе вино. Добре йде домашній вишняк. Дешевий коньяк буде тхнути в салаті спиртом.

До заправки витискує сік із одного лимона. Щоб кісточки не падали в салат, половинки обгортає марлею.

— Сік із другого лимона додаю в підсолену воду, коли окремо відварюю 150 грамів печериць, по кореню селери та петрушки. Це розрахунок на дві порції. Варю хвилин 15. Як охолоне, нарізую якомога тоншою соломкою, перчу.

Додає покришені дрібними кубиками два чищені яблука. Також ріже соломкою 200 г пісної буженини. Змішує все, перемащує заправкою.

— Що свіжіший салат, то ароматніші у ньому вино та коньяк. Для пікантності можна додати подрібнені горіхи.

Зараз ви читаєте новину «Салат заправляють коньяком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути