

Кускус — це крупа, подібна до манної. Кухарі з досвідом кажуть: кускус — це універсальний гарнір, який можна приготувати багатьма способами, і трансформувати, як кому подобається. Ця корисна для здоров'я крупа і справді підходить практично до будь-чого: фруктів та овочів, курятини і яловичини та морської риби. Багато хто радить додавати кускус до рибного або овочевого супу. Добре поєднувати його й зі смаженою куркою і котлетами.
Класична каша з кускусу.
Інгредієнти:
- кускус — 300 г
- вода — 400 мл
- вершкове масло — 10 г
- сіль, чорний мелений перець або цукор за смаком
Спосіб приготування:
Залити кускус гарячою водою. Щільно закрити кришкою і дати настоятися. Коли крупа запариться, покласти до неї вершкового масла. Чистими руками почати розрихлювати крупу, перебираючи протягом двох хвилин. Тоді вийде вона розсипчастою. Викласти гарнір на тарілку і подати з помідорами чері, вареними креветками та пікантним соусом. Другий спосіб приготування кускусу — відварити крупу 1-2 хвилини у підсоленій воді або молоці так, аби рідина покривала кускус на один сантиметр.
Кускус з овочами.
Інгредієнти:
- кускус — 200 г
- оливкова олія — 6 ст. ложок
- лимон — 2 шт.
- лайм — 1 шт.
- куряче філе — 200 г
- помідори чері — 150 г
- помідори звичайні — 4 шт.
- червона цибуля — 1 голівка
- петрушка, сіль та чорний мелений перець за смаком
- м'ята свіжа — 3 ст. ложки
Спосіб приготування:
Кускус замочити у 300 мл кип'ятку. Дати постояти 10 хвилин, після чого розрихлити виделкою. Полити оливковою олією, вичавити до крупи сік з двох лимонів та лайму. Перемішати і дати охолонути. У підсоленій воді зварити куряче м'ясо. Дрібно його нарізати. Зелень, звичайні помідори й цибулю дрібно порізати, а томати чері — розділити на половинки. Додати овочі до курятини. Всю масу з'єднати з кускусом, добре перемішати.
Коментарі