"Кілька років тому у чоловіка загострилась виразка , - розповідає киянка Лідія Приходько, 43 роки. – Раніше дуже любив м'ясо, та через сильні болі перейшов на вегетаріанську дієту. Разом з ним перестала їсти м'ясо і я. Але від звичних страв дуже важко одразу відмовитись".
Жінка навчилася робити овочеві котлети з горіхами. Вони виходять смачні, ситні та дуже схожі на справжні, м'ясні.
"Одного разу дуже захотіла котлет. Не обмежувала себе, підсмажила і з'їла, але почувати себе стала зовсім погано – цілу ніч не спала через печію і гострий біль у животі. Організм вже звик їсти легку рослинну їжу. Тоді спробувала зробити овочеві котлети", - ділиться жінка.
Для цього чистить 6 середніх картоплин, подрібнює у блендері і дає настоятись, щоб відділився сік. Його зливає, щоб картопля була майже суха.
200 грамів волоських горіхів чистить і подрібнює окремо. Картопляну масу перчить і солить, додає також різні спеції – куркуму, дрібку імбиру, хмелі-сунелі та паприку. У суміш додає подрібнені горіхи та 2 столові ложки борошна. Добре вимішує.
"У котлетки можна додати будь-які "сухі" овочі на ваш смак, - пояснює Лідія. – Це може бути свіжий перець або морква, можна додати цибулю. Я ж туди навіть цибулі не додавала, щоб дієтичний був смак"", - пояснює жінка.
Із отриманої маси формує котлети і смажить їх на рослинному чи вершковому маслі.
"Найліпше готувати їх на пряженому вершковому маслі, - додає жінка. – Воно надзвичайно корисне і не виробляє канцерогенів під час смаження, а котлети на ньому виходять запашні і ще смачніші."
Подавати котлети господиня радить , як і звичайні – з будь яким гарніром. Вони також добре смакують із сметаною чи аджикою.
Коментарі