"В гостях у колеги нещодавно спробувала шведські котлети з буряком і зрозуміла: вони саме для тих, хто підтримує своє тіло у формі. Тепер і сама такі готую", - розповідає тренер з фітнесу Оксана Лясюк.
500 грамів філе індика, 1 яйце, 2 невеликих варених бурякаи, 2-3 скибки сухого білого хліба, 1 зубчик часнику, сіль та перець.
"В оригінальному рецепті шведські котлети готують з телятини, курки чи індика, - пояснює дівчина, - я завжди готую цю страву лише з індика. М'ясо дієтичне і дуже корисне. А ще сухий білий хліб можна замінити вареною картоплею. Це вже на ваш смак". Оксана замочує хліб у воді, перемелює блендером філе індика на фарш, додає дрібно натертий буряк, яйце, подрібнений часник, сіль та перець до смаку.
"З готової маси формую котлетки і обсмажую злегка з обох сторін на сковороді, - ділиться вона. – Якщо відразу котлети викладати у духовку, вони можуть втратити форму і вигляд".
Широке деко, застелене папером для випікання, дівчина змащує соняшниковою олією, викладає котлети і випікає 25-30 хвилин при температурі 200-220 градусів.
"Витягнувши ще гарячі котлети, посипаю дрібно натертим твердим сиром", - викладає смачні на вигляд шведські котлети на тарілку.
Коментарі
1