Чизкейк на згущеному молоці краще подавати з консервованими персиками. Десерт не треба випікати, каже кондитер 35-річна Валентина Озірна з Вінниці.
Інгредієнти:
печиво "Ювілейний букет" — 2 пачки
масло 72 % жирності — 200 г
домашній сир — 300 г
згущене молоко 300 грам
пакетик ванільного цукру
вершки — 200 грамів
консервовані персики — 2 банки
сироп з персиків- 2 склянки
пакетик желатину — 15 грамів
"Ювілейне печиво добре кришиться. Зручно дрібнити качалкою у паперовому мішечку. Перетираю суміш з розтопленим маслом. Маса повинна вийти не сухою, але й не дуже жирною. Її викладаю у форму і міцно притискаю виделкою. Ставлю на півгодини в холодильник" — радить жінка.
Сир перетирає блендером. Міксером змішує зі згущеним молоком, ванільним цукром і вершками.
"У півсклянки гарячої води розчиняю желатин. Заливаю його у сирну масу. Все викладаю у форму. Ставлю ще на півгодини в холодильник. Зверху викладаю шматочками консервовані персики. Поверх заливаю желе фруктового сиропу. Замість персиків та желе, у сирний крем можна кинути вишні чи грецькі горішки" — пояснює жінка.
Готовий чизкейк важко виймати з форми. Тому його краще готувати у формі з знімними бортиками. Начинка іноді може бути рідкою, щоб вона не витікала, дно краще стелити пергаментом.
"Якщо чизкейк пекти, то в сир замість згущеного молока краще додати п'ять ложок цукру, два плавлені сирки "Дружба" чи "Голандський" та стільки ж яєць. Все змішати міксером, викласти шаром над печивом і запікати півгодини. Зверху гарячий чизкейк варто посипати тертим шоколадом" — радить Озірна.
Коментарі
1