У Туреччині дуже популярний десерт з молока і рисової муки з додаванням меленої кориці. Це десерт називається мухаллебі, він схожий на молочний пудинг з найніжнішим шовковистим смаком.
Інгредієнти:
- Молоко — 0,5 л
- Кориця — опціонально
- Ванільний цукор — 5 г
- Цукор — 120 - 140 г
- Борошно рисове — 50 - 60 г
Приготування:
У каструлю налити холодну молоко, всипати рисову муку, перемішати віночком. Поставить на вогонь, постійно перемішувати молоко з борошном.
Коли молоко трохи загусне додати цукор. Помішувати близько хвилини. Додати ванілін, перемішати. Зняти з вогню і розлити по чашкам. Остудити при кімнатній температурі.
Зверху посипати корицею і поставити в холодильник мінімум на 3 години.
×
Коментарі