вівторок, 10 листопада 2015 17:31

Торт із білого й чорного шоколаду подають без запікання

Роман Романов, шеф-кухар ресторану-пабу "Тарантіно", що в Києві на Троєщині, часто розробляє для закладу нові авторські десерти. Одна з нових страв кухаря — торт з двома видами шоколаду. В основі торту також є шар з "вершкового" пісочного печива. Десерт стає готовим не в духовці, а в холодильнику.

Роман розповідає для Gazeta.ua рецепт приготування оригінального торту.

 

Інгредієнти:

пісочне печиво — 400 грамів

вершкове масло — 200 грамів

волоські (або будь-які інші) горіхи — 50 грамів

чорний шоколад — 400 грамів

яєчні білки — 6 штук

сметана — 400 грамів

білий шоколад — 400 грамів

Приготування:

Приготувати перший шар торту: всипати у харчовий пакет пісочне печиво. Добре його розламати так, щоб не лишилося крупних комків, а лише однорідна маса. За словами кухаря, варто брати саме пісочне печиво, а не галетне. Добре підійде печиво "До чаю" або "До кави".

За 15 хвилин до приготування вийняти з холодильника 200 грамів вершкового масла. До початку процесу змішування з печивом воно має розм'якнути.

Всипати подрібнені крихти печива в окрему чисту посудину. Змішати печиво з вершковим маслом. Подрібнити горіхи і всипати їх до крихт із маслом. Викласти перший шар "тіста" на дно круглої форми.

Приготувати другий шар торту: на водяній бані розтопити 400 грамів чорного шоколаду. Доки він повільно гріється, ретельно збити окремо у міксері білки чотирьох яєць.

Збивати білки треба не менш як чотири хвилини, каже Роман Романов. В результаті має вийти щільна й густа піна. Тоді майбутній торт добре триматиме форму.

Збиті білки змішати з 200 грамами сметани й розтопленим чорним шоколадом. Вилити масу у форму на перший шар із печива.

Зробити третій шар: білий шоколад так само, як і попереднього разу, розтопити на водяній бані. Вмішати до нього два ретельно збиті білки. Додати 200 грамів сметани і ретельно перемішати.

Вилити третій шар торту у форму і поставити в холодильник не менш як на чотири години. Коли десерт загусне, подавати порційними шматочками, поклавши поряд листочок свіжої м'яти. Тарілку з тортом посипати цукровою пудрою.

Зараз ви читаєте новину «Торт із білого й чорного шоколаду подають без запікання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути