червоний барвник - 2 ст. л.
какао - 2 ст. л.
борошно - 2 і 1/4 ст
кефір - 1 ст.
розм'якшене вершкове масло - 125 г
цукор - 1,5 ст.
яйце - 2 шт.
сіль - 1 ч. л.
ванільний цукор - 1 ч. л.
сода - 1 ч. л.
яблучний оцет - 1 ч. л.
вершкове масло - для змащування форми
на крем:
розм'якшене вершкове масло - 150 г
цукрова пудра - 3-4 ст.
вершковий сир - 300 г
сіль - дрібка
ванільний цукор - 2-3 ч. л.
на "кров":
кави - 1-2 ч. л.
мед - 2 ст. л.
червоний барвник - 1 ч. л.
крохмаль - 2-3 ч. л.
Приготування:
Нагріває духовку до 180 ° С. На дно форми для випічки кладе фольгу і змащує вершковим маслом.
Для коржів збиває масло з цукром 5 хвилин до пишного стану, потім по одному додає яйця і продовжує збивати ще 2 хвилини.
Змішує барвник з какао і вводить його в масляну суміш, збиває на низькій швидкості.
По черзі додає борошно і кефір, ретельно збиваючи після кожної порції.
В кінці додає сіль, ваніль і погашену оцтом соду. Ще раз ретельно перемішує.
Розподіляє тісто по формах.
Ставить в духовку на 30-35 хвилин. Готовність перевіряє зубочисткою.
Коржі повністю охолоджує.
Для крему збиває масло 3 хвилини, потім додає цукрову пудру і збиває ще 1 хвилину до пишноти.
Вводить вершковий сир і збиває 1 хвилину.
В кінці додає сіль і ванільний цукор.
Для "крові" змішує всі інгредієнти до однорідності.
Коржі змащує кремом. Перед подачею поливає "кров'ю".
Коментарі