Видання The Guardian оголосило переможців кращих фуд-фото. Так, у номінації під назвою "кращий рецепт від читачів" переміг рецепт бананового хліба з кокосовою глазур'ю.
Банановий хліб можна приготувати як у хлібопічці, так і в мультиварці або духовці. Важливо підібрати дуже стиглі банани і в правильному порядку замісити тісто.

Інгредієнти на 2 буханки хліба:
- 150 г сухофруктів
- 125 г вершкового масла
- 175 г пшеничного борошна
- 3 стиглих банана
- 2 яйця кімнатної температури
- 1 ч. ложка розпушувача
- ½ ч. ложки солі
- 150 г коричневого цукру
- мелений кардомон
- 1 ч. ложка екстракту ванілі
Для глазурі:
- 3 ст. ложки кокосового порошку
- 2 ст. ложки теплого молока
- 180 г вершкового сиру
- 250 г сиру маскарпоне
- 2 стручка кардамону
- рубані фісташки
Приготування:
Покласти сухофрукти вимочуватися на годину в чай масала. Окремо розтопити вершкове масло. Очистіть і розімніть банани. У невелику миску насипати борошно, розпушувач, мелений кардамон і сіль. Збити розтоплене масло і цукор міксером, додати туди яйця і перемішати. Додати в миску банани і ваніль і ще раз добре перемішайте. Потім засипати борошняну суміш і перемішати дерев'яною ложкою. Після цього додайте туди дрібно нарізані сухофрукти. Зішкребіть тісто у форму для запікання і поставте в розігріту до 170 градусів духовку на 50 хвилин. Потім дайте хлібу повністю охолонути.
Поки печеться банановий хліб, потрібно приготувати глазур. У миску наливаємо тепле молоко, додаємо кокосовий порошок і перемішуємо. Окремо змішати вершковий сир маскарпоне, додати кокосову суміш і перемішати. Також можна досипати туди 3-4 столових дожки цукрової пудри. Додайте в суміш мелений кардамон і поставте її в холодильник.
Коли хліб охолоне, намажте його глазур'ю. А зверху посипте подрібненими фісташками. Можна також прикрасити банановий хліб листям м'яти.
Коментарі