Запечені свинячі ребра щоразу виходять по-іншому з різними соусами. Ароматний солодкий соус-маринад для реберець-барбекю не відрізняється від соусу, який подають у відомому ресторані в Монреалі. Біля нього шикуються черги на вулиці заради цієї страви. Солодкуватий соус цікаво змішати з часником та ароматною паприкою.
Інгредієнти:
Ребра свинячі - 800 г
Пюре яблучне - 80 г
Кетчуп - 80 г
Часник (сухий, в порошку) - 1/2 ч. л.
Паприка солодка - 1/2 ч. л.
Перець чорний (мелений) - 1/2 ч. л.
Соєвий соус - 2-3 ст. л.
Лимон (вичавити сік) - 1/2 шт
Цукор коричневий - 3 ст. л.
Кориця (мелена) - 1/2 ч. л.
Приготування:
Змішайте всі інгредієнти (крім м'яса, звичайно) в підходить за розміром посуді.
Реберця розрізати так, щоб на порцію доводилося по одному ребру. Якщо шматки великі і ви будете готувати м'ясо в духовці, можна попередньо відварити їхні протягом 15-30 хвилин.
Покладіть м'ясо в соус, добре змастіть кожен шматок і приберіть в холодне місце мінімум на 30 хвилин для маринування.
Викладіть ребра на деко, накрийте фольгою і запікайте від однієї години до півтори при 220 градусах. Якщо м'ясо виділить занадто багато соку, злийте його.
Соусом змащуйте ребра кожні 20-30 хвилин. Через 40 хвилин фольгу зняти і запекти м'ясо до рум'яної.
Якщо соус залишиться, зваріть його залишки на повільному вогні, поки цукор повністю не розчиниться.
Читайте також: В апетитні курячі ковбаски ріжуть печериці
Подавайте окремо реберця з подвійною порцією соусу.
Коментарі