Рульку може приготувати навіть кулінар-початківець. Цей рецепт стане в пригоді, коли рулька настільки велика, що не поміщається в 5-літрову каструлю. Щоб вона була ніжною, спершу її потрібно відварити на малому вогні. Потім помастити глазур'ю і запекти. Краще брати задню рульку, вона більш м'ясиста.
У цьому рецепті можна пропустити етап вимочування рульки. За часів відсутності холодильників рульки засолювали, після чого на шкірі проступала соляна крихта, немов іній. Тому її довго вимочували. А свіжій рульці такі процедури ні до чого.
Інгредієнти:
Рулька 1 шт.
Гірчичний порошок або гірчиця 2 ч.л.
Лук 1 шт.
Часник 5 зубчиків
Лавровий лист 2 шт.
Запашний перець 10 шт.
Ялівцеві ягоди 1 ч.л.
Цукор 1 ч.л.
Сіль 2 ст.л.
Соєвий соус 100 мл
Для карамельної глазурі:
Мед 1 ст.л.
Гірчиця 1 ч.л.
Часник 4 зубчики
Приготування
Рульку добре вимити і щетину обпалити.
Залити її водою і додати цукор, гірчичний порошок, цибулину, часнику, лаврові листки, запашні перчини, ялівцеві ягоди і соєвий соус.
Довести до кипіння, зменшити вогонь і накрити кришкою. На цьому вогні варити кілограмову рульку близько 2,5 годин, а велику - 4 години. Щогодини перевертати, щоб вона проварилася цілком.
Критерій готовності - м'ясо, відділяється від кістки.
Посолити за пів години до готовності. Для варіння потрібно брати приблизно 1/2 ст.л. солі на 1 л води. Не бійтеся пересолити, з рулькой це не так-то просто
Читайте також: Курячі грудки зі спаржею поливають гірчичним соусом
Підготувати глазур: змішати мед, подрібнені зубчики часнику і гірчицю.
Помастити нею рульку і покласти на застелене пергаментом деко.
Запікати при 180 градусах 20 хвилин. Потім 10 хвилин при 220 градусах на грилі для утворення скоринки.
Під час запікання періодично варто поливати рульку бульйоном, в якому вона варилася.
Коментарі