вівторок, 02 жовтня 2012 15:30

Стейки акули вимочують у молоці
5

Фото: фото: akully.ru

Переяславка Наталія Левченко готує страви із акули.

"Стейки голубої акули купую в Києві в магазині "Дари моря". Коштують - 35 гривень за кіло. На вигляд - звичайна риба , білого кольору, м'яка. Розморожую шматки і 2 години вимочую у молоці. Потім є два шляхи.

Якщо поспішаю, смажу відразу стейки  у панірувальних сухарях, підсолююючи їх і притрушуючи перцем. Кидаю багато цибулі, а вже готову рибу можу приправити лимонним соком", -- розповіла жінка.

"Смак у неї звичайний -рибний. Тобто нічим акула не відгонить, м'ясо ніжне завдяки молоку. І великий плюс -- у цієї риби нема кісток".

За другим рецептом Наталя бере знову ж таки вимочені 2 години у молоці стейки. Гарно віджимає їх і готує маринад.

"Можна замочити рибу у суміші майонезу і рибних спецій  на пару годин, чи навіть ніч. А  можна покласти акулу в маринад з олії, лимонного соку, часнику і кропу теж на такий час".

Уранці вона смажить їх у борошні чи панірувальних сухарях.

"В особливих випадках можна зробити кляр із пива, борошна і яєць. Я так готую лише заради гостей. В акулі нема ніякого екзотичного чи фантастичного смаку, та  коли кажу гостям, що їдять акулу, це справляє ефект".

Кішка Наталії  із задоволенням їсть сиру акулу.

Зараз ви читаєте новину «Стейки акули вимочують у молоці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути