




Переяславка Наталія Левченко готує страви із акули.
"Стейки голубої акули купую в Києві в магазині "Дари моря". Коштують - 35 гривень за кіло. На вигляд - звичайна риба , білого кольору, м'яка. Розморожую шматки і 2 години вимочую у молоці. Потім є два шляхи.
Якщо поспішаю, смажу відразу стейки у панірувальних сухарях, підсолююючи їх і притрушуючи перцем. Кидаю багато цибулі, а вже готову рибу можу приправити лимонним соком", -- розповіла жінка.
"Смак у неї звичайний -рибний. Тобто нічим акула не відгонить, м'ясо ніжне завдяки молоку. І великий плюс -- у цієї риби нема кісток".
За другим рецептом Наталя бере знову ж таки вимочені 2 години у молоці стейки. Гарно віджимає їх і готує маринад.
"Можна замочити рибу у суміші майонезу і рибних спецій на пару годин, чи навіть ніч. А можна покласти акулу в маринад з олії, лимонного соку, часнику і кропу теж на такий час".
Уранці вона смажить їх у борошні чи панірувальних сухарях.
"В особливих випадках можна зробити кляр із пива, борошна і яєць. Я так готую лише заради гостей. В акулі нема ніякого екзотичного чи фантастичного смаку, та коли кажу гостям, що їдять акулу, це справляє ефект".
Кішка Наталії із задоволенням їсть сиру акулу.
Коментарі
3