понеділок, 11 червня 2012 15:21

Червона риба із фенхелем на смак особливо ніжна

 

Кіровоградець Сергій Стрепет колись працював шеф-кухарем в одному з ресторанів свого міста.  Нині планує відкрити кафе, бо друзі і знайомі дуже хвалять його кулінарні здібності.

"Останнім часом  часто готую  червону рибу за рецептом, який сам вигадав. Кажуть, що смачно", -- поділився Сергій рецептом із "Cazeta.ua".

У супермаркеті "Кишеня" купує кілограм  сьомги за 75 гривень.

"Можна також взяти форель. У цьому супермаркеті ціна на червону рибу  коливається в межах 69-82 гривень в залежності від того стейк це чи філе".

Рибу він ріже тоненькими  шматками. Маринує в суміші оливково-соняшникової олії ( можна взяти тільки соняшникову), в яку додає дрібку перцю, коріандру (можна  купити приправу "Для риби) і зовсім трішки солі. Ставить рибу в маринаді на 2-3 години в холодильник.

"Смажити потрібно на великій пательні.  Шматочки  сьомги вмочаю в борошно, яке можна замінити панірувальними  сухарями, і смажу на великому вогні  десь хвилини 4. Як тільки рибу перевернув на другий бік, кидаю  на пательню поміж шматочками  сьомги порізані напівкружальцями 6 цибулин і нарізані скибками 3 головки фенхелю – солодкого кропу. І знову змажу 4 хвилини. Потім  підсмажену рибу викладаю так, щоб вона опинилася зверху на підсмаженій цибулі і фенхелі", – розповідає кухар.

Зменшує вогонь  і тушкує все разом хвилин 5-6 під закритою кришкою. В кінці сьомгу підсолює,  це зберігає її соковитість.  Рибу бризкає  лимонним соком.

"Можна, звісно, робити рибу і без фенхелю, але він додає страві особливої ніжності", --додав кіровоградець.

Зараз ви читаєте новину «Червона риба із фенхелем на смак особливо ніжна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути