Киянка Тетяна Геращенко запікає скумбрію з морквою і цибулею. Каже, така риба смакує гарячою і холодною.
На 4 порції Ірина бере 2 скумбрії. Чистить і відрізує голови.
"Купую риба в магазині "Дари моря". Кілограм коштує 36 гривень. Дві рибинки якраз на стільки і потягнуть. Випотрошену скумбрію натираю сіллю і перцем. Зверху на кожну видавлюю трохи лимонного соку. Даю настоятися 10 хвилин".
Тим часом Тетяна тре на тертку половину середньої морквини, дрібно ріже маленьку цибулину. Солить, перчить і ретельно перемішує.
"Через черевце фарширую рибу цими овочами. Чим більше їх напхаєте, тим смачнішою вийде страва. Чула, що овочі можна смажити перед фарширування. Але то на любителя. Краще фарширувати сирими. Більше вітамінів збережеться, та й мороки менше буде".
Отвір жінка зашиває ниткою.
"Треба брати білу бавовняну. Вона, на відміну від штучних, при високій температурі не розплавиться".
На спині риби Тетяна робить три поперечних надрізи. Запікає у фользі.
"Подруга бере для цього рукав для запікання. Але я використовую фольгу, бо постійно забуваю його купити".
Скумбрію запікає 20 хв при температурі 250 градусів.
"Коли вже риба готова, фольгу знімаю, капає трохи майонезу і ще на 3 хвилини ставлю у духовку. Від майонезу шкірка стане рум'яною".
Рибу Тетяна подає з тушкованими овочами.
Коментарі
1