




"Вдома часто печу шоколадні капкейки. Українцям вони більш відомі як кекси. Використовую для цього десерту шоколад вищого гатунку, какао у ньому має бути 75%, - каже киянка Дарина Осмоловська. Рецептом приготування капкейків ділиться із кореспондентом Gazeta.ua.
Для десерту знадобляться: 2 яйця, 100 грамів темного шоколаду, 70 грамів вершкового масла кімнатної температури, по 150 грамів цукру і борошна. Також — по півчайної ложки розрихлювача і соди, сіль, 200 міліграмів молока і чайна ложка ванільного екстракту.
Борошно, розрихлювач, соду та сіль просіює разом крізь сито, ще раз перемішує. Вершкове масло збиває із цукром до пишної світлої маси. Додає жовтки двох яєць, ванільний екстракт і розтоплений на водяній бані темний шоколад. Усе перемішує до однорідності.
"У вершкову суміш додаю половину борошна, половину молока. Через півхвилини — усе інше борошно і молоко. Періодично мішаю тісто. Яєчні білки збиваю, дерев'яною лопаткою акуратно вводжу до тіста. Вийшло воно в міру рідким".
Форми для запікання змазує вершковим маслом. Ложкою розкладає по ним на 2/3 висоти. Випікає у розігрітій до 175 градусів пательні 20 хвилин.
"Готовність кексів можна перевірити зубочисткою або дерев'яною паличкою. Нею треба проткнути кекс посередині. Якщо до палички тісто не налипло, значить кекси готові".
Готові кекси охолоджує, прикрашає кремом.
"Є безліч рецептів крему, яким можна прикрасити такий десерт. Цього разу приготую один із найпростіших - з суміші масла, вершків і цукрової пудри. Для цього беру півтори склянки цукрової пудри, 100 грамів м'якого вершкового масла, півчайної ложки ванільного цукру, півсклянки вершків 35% жирності. Також — пакетик загущувача для вершків. Завжди додаю такий, про всяк випадок".
Збиває масло до білого кольору, просіює у нього крізь сито цукрову пудру. Додає ванільний цукор, вершки і загущувач. Збиває масу, доки вона набуде консистенцію крему. Кладе крем у кондитерський мішок на 15 хвилин, після чого прикрашає ним кекси. Зверху радить покласти будь-які ягоди.
Коментарі