четвер, 19 грудня 2024 17:53

Ситна солянка для зимових вечорів: покроковий рецепт страви, яка зігріє миттєво

Ситна солянка для зимових вечорів: покроковий рецепт страви, яка зігріє миттєво
Солянка: чотири секрети, як приготувати насичену поживну страву Фото: pinterest

Коли за вікном холодно, хочеться чогось теплого, ароматного та ситного. Солянка - це ідеальний вибір для зимових вечорів. Густий суп із насиченим смаком, де поєднуються м'ясо, овочі й спеції, миттєво зігріє.

Ось рецепт солянки, яка зігріє вас у холодну пору року.

Ситна солянка для зимових вечорів

Інгредієнти

Вода - 2.5 л

М'ясо - 300 г

Копчена ковбаса - 150 г

Мисливські ковбаски - 150 г

Картопля - 3 шт.

Цибуля жовта ріпчаста - 1 шт.

Огірки солоні - 3 шт.

Маслини без кісточки - 50 г

Паста томатна - 2 ст. л.

Лавровий лист - 1 шт.

Сіль за смаком

Перець чорний мелений за смаком

Лимон - 0.5 шт.

Олія - 30 г

Зелень за смаком

Поради

Беріть бочкові огірки, щоб отримати "міцний" смак.

Якщо смак недостатньо насичений, додайте трохи огіркового розсолу.

Томатну пасту можна замінити томатним соком.

Як кислий елемент можна також використовувати зелені оливки, каперси та мариновані гриби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три ідеальні страви, які можуть стати основою ситного обіду

Як приготувати

М'ясо промийте, наріжте шматочками й викладіть у каструлю. Залийте водою, доведіть до кипіння і зніміть піну. Варіть під кришкою на маленькому вогні до готовності (приблизно 40-50 хвилин).

Цибулю почистьте і дрібно наріжте. Розігрійте сковороду з олією й обсмажте цибулю до прозорості. Додайте томатну пасту, трохи бульйону і перемішайте. Після закипання вимкніть вогонь.

Наріжте сирокопчену ковбасу кубиками, мисливські ковбаски - кружальцями. Солоні огірки подрібніть на кубики або натріть на тертці. Оливки наріжте кільцями.

Картоплю помийте, почистьте, наріжте кубиками і додайте в киплячий бульйон. Варіть 10 хвилин.

Покладіть у солянку нарізані огірки, м'ясо, ковбаски, лавровий лист і томатну засмажку. Наприкінці варіння додайте оливки, лимонні скибочки та спеції до смаку.

Солянку подають гарячою, посипаною свіжою зеленню, зі сметаною або часточками лимона.

Експерти звернули увагу на рецепт супу, який щодня їла сім'я, що живе найдовше у світі. Йдеться про смачний, ситний та максимально корисний суп, який і голод вгамує, і зігріє

Увагу на цей суп звернули журналісти, коли вивчали особливість людей, котрі живуть у "блакитних зонах" Землі. Це регіони, де середня тривалість життя людини у рази вища, ніж у багатьох благополучних країнах.

Зараз ви читаєте новину «Ситна солянка для зимових вечорів: покроковий рецепт страви, яка зігріє миттєво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути