Не кожний знає, скільки часу можуть зберігатись варені яйця у холодильнику.
Експерти радять не знімати шкаралупу одразу, адже очищені яйця вже не будуть такими свіжими наступного дня, пише The Takeout.
У США яйця миють перед пакуванням, щоб забезпечити їхню чистоту та відсутність калу. Однак, на жаль, миття руйнує захисний шар, який називається кутикулою. З неушкодженою кутикулою неохолоджені яйця можуть зберігатися до трьох тижнів. Що стосується того, чи впливає це на час зберігання варених яєць, то, схоже, це не так. Велика Британія - країна немитих яєць, але і там рекомендується зберігати варені яйця в холодильнику і з'їсти їх протягом тижня", - зазначили у виданні.
Проте якщо ви зварили забагато яєць, а вам не хочеться їх їсти, то можна пообідати бутербродами з яєчним салатом. Однак набагато цікавіше поекспериментувати з різними способами приготування яєчні.
Також можна розрізати варені яйця на шматки, аби додати їх до салату або зробити рамен.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мариновані яйця рамен для поживного сніданку: записуйте "смачний" японський рецепт
"На жаль, заморожувати варені яйця не рекомендується, оскільки білок стає гумовим. Якщо ви дійсно хочете, щоб вони зберігалися довго, ви можете замочити їх в оцтовому розсолі, щоб зробити мариновані яйця. Оскільки оцет допомагає утримувати бактерії, правильно замариновані яйця можуть зберігатися в холодильнику до чотирьох місяців", - порадили у матеріалі.
Уміння приготувати яйце пашот дається не кожному з першої спроби. Але спосіб відварити яйце в гарячій воді без шкаралупи дозволяє отримати яйце максимально делікатне, яке збереже шовковистий і ніжний білок та апетитно тягучий жовток. То ж такому методу варто навчитися.
Доповнене хрустким тостом, овочами або свіжою зеленню, яйце пашот - корисний і дуже смачний сніданок, який можна приготувати за кілька хвилин.
Коментарі