Для класичного бісквіту не потрібно багато інгредієнтів. Вистачить лише трьох: борошна, яєць та цукру. Щоб яйця краще збилися — попередньо охолодіть їх. Використовуйте виключно просіяне борошно, інакше в тісті будуть грудочки. Не відкривайте духовку раніше, ніж через 15 хвилин після того, як поставили туди тісто, інакше десерт опаде.
Інгредієнти:
яйця - 6 шт.
борошно - 200 г
цукор -200 г
Приготування:
Білки відокремити від жовтків і збити в густу піну. Всипати тонкою цівкою цукор, продовжуючи збивати до тих пір, поки він повністю не розчиниться, а піна не стане густою. Додати жовтки, злегка перемішати. Через сито малими порціями всипати борошно. Перемішати дерев'яною лопаткою, щоб не з'являлися бульбашки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бісквіт за ніч дозріває у пакеті
Форму для випічки діаметром 26-28 см застелити пергаментом, вилити туди тісто і поставити в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Випікати протягом 20-25 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою.
Торт "Аляска" ефектний і на смак не розчаровує. Зовні нагадує засніжену гору. Має три шари — ніжний бісквіт, морозиво й безе.
Коментарі