Ексклюзиви
Вівторок, 01 вересня 2020 02:28

Розкрили 10 найчастіших помилок на кухні

Розкрили 10 найчастіших помилок на кухні
Помилки на кухні: які звички кухаря часто псують страви. Фото: kadrovik.ua

Дрібні помилки на кухні часто псують весь обід. Не важливо їх роблять з першою стравою чи десертом.

Поступово ці помилки стають звичкою, які роблять з жінки поганого кухаря. У статті зібрали найпоширеніші кухонні похибки.

Розморожування м'яса

Для заощадження часу часто кладуть заморожене м'ясо в воду. Так воно втрачає смак.

Відкрита духовка

Дверцята духовки не можна відкривати до закінчення випікання. Навіть якщо в рецепті вказано лише приблизний час приготування, завжди орієнтуватися на нього. Можна перевіряти готовність лише в кінці, коли тісто вже не опаде.

Зберігання хліба

Багато хто звик зберігати хліб на кухонній полиці, але це не зовсім правильно. Для тривалішого зберігання, його краще покласти в холодильник у пакеті від сторонніх запахів. Перед вживанням підігріти в духовці або в тостері.

Молоко на дверцятах холодильника

Температура в цій частині холодильника трохи вище. Через це молоко швидше псується, так що краще ставити його в основний відсік.

Картопля в блендері

Сучасні технології дозволяють швидше готувати страви, але з картопляним пюре краще не змінювати традиції. Товкач не змінювати на блендер. Він робить пюре в'язким і не таким смачним.

Збивання білків

Для приготування бісквіта або безе потрібно правильно збити інгредієнти. Для жовтків температура не так важлива, а ось білки повинні бути кімнатної температури. Тоді їх вийде збити у піну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскраво і по-багатому: як красиво подати солодощі на стіл

Погано пропікається піца

Щоб отримати результат як в італійській піцерії, варто ставити тісто на 3 хв. в розігріту духовку. Потім помастити томатною пастою, покласти інгредієнти і продовжувати готувати.

Зберігати овочі в холодильнику

Картопля змінює смак від низьких температур, тому краще покласти просто в кошик. Помідори, банани і яблука у холодильнику швидше зіпсуються.

Неправильно варимо макарони

Макарони потрібно класти у киплячу підсолену воду. Потім помішувати в перші кілька хвилин варіння, щоб ті не склеїлися.

Одна обробна дошка

На кухні має бути не менше 3-х обробних дощок. Одна для м'яса і риби, інша - на овочі та фрукти. Третя залишиться для хліба та іншої випічки.

Пляшка вина може стояти відкритою тільки за певних умов. З відкоркованим напоєм відбуваються певні зміни.

Якщо в пляшці – один келих, термін зберігання знижується. Це пов'язано з тим, що повітря заповнює обсяг тари і окислення відбувається досить швидко.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили 10 найчастіших помилок на кухні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі