Дрібні помилки на кухні часто псують весь обід. Не важливо їх роблять з першою стравою чи десертом.
Поступово ці помилки стають звичкою, які роблять з жінки поганого кухаря. У статті зібрали найпоширеніші кухонні похибки.
Розморожування м'яса
Для заощадження часу часто кладуть заморожене м'ясо в воду. Так воно втрачає смак.
Відкрита духовка
Дверцята духовки не можна відкривати до закінчення випікання. Навіть якщо в рецепті вказано лише приблизний час приготування, завжди орієнтуватися на нього. Можна перевіряти готовність лише в кінці, коли тісто вже не опаде.
Зберігання хліба
Багато хто звик зберігати хліб на кухонній полиці, але це не зовсім правильно. Для тривалішого зберігання, його краще покласти в холодильник у пакеті від сторонніх запахів. Перед вживанням підігріти в духовці або в тостері.
Молоко на дверцятах холодильника
Температура в цій частині холодильника трохи вище. Через це молоко швидше псується, так що краще ставити його в основний відсік.
Картопля в блендері
Сучасні технології дозволяють швидше готувати страви, але з картопляним пюре краще не змінювати традиції. Товкач не змінювати на блендер. Він робить пюре в'язким і не таким смачним.
Збивання білків
Для приготування бісквіта або безе потрібно правильно збити інгредієнти. Для жовтків температура не так важлива, а ось білки повинні бути кімнатної температури. Тоді їх вийде збити у піну.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскраво і по-багатому: як красиво подати солодощі на стіл
Погано пропікається піца
Щоб отримати результат як в італійській піцерії, варто ставити тісто на 3 хв. в розігріту духовку. Потім помастити томатною пастою, покласти інгредієнти і продовжувати готувати.
Зберігати овочі в холодильнику
Картопля змінює смак від низьких температур, тому краще покласти просто в кошик. Помідори, банани і яблука у холодильнику швидше зіпсуються.
Неправильно варимо макарони
Макарони потрібно класти у киплячу підсолену воду. Потім помішувати в перші кілька хвилин варіння, щоб ті не склеїлися.
Одна обробна дошка
На кухні має бути не менше 3-х обробних дощок. Одна для м'яса і риби, інша - на овочі та фрукти. Третя залишиться для хліба та іншої випічки.
Пляшка вина може стояти відкритою тільки за певних умов. З відкоркованим напоєм відбуваються певні зміни.
Якщо в пляшці – один келих, термін зберігання знижується. Це пов'язано з тим, що повітря заповнює обсяг тари і окислення відбувається досить швидко.
Коментарі