Ексклюзиви
вівторок, 07 жовтня 2025 09:55

Ідеальні для осіннього ранку: три смачні намазки з грибів, помідорів і баклажанів
12

Канапка з сиром та вяленими томатами
Фото: pinterest
Паштет з сочевиці та грибів
Бабагануш
Канапка з сиром та вяленими томатами
Канапка з сиром та вяленими томатами

Ідеальний спосіб розпочати день - це ситні канапки з домашніми намазками, які дарують аромат лісу та саду.

Спробуйте три осінні ідеї, якими ділиться Gazeta.ua. Ці канапки прості у приготування і не потребують багато інгредієнтів. Багатий смак зроблять ці канапки фаворитом осінніх сніданків.

Канапка з сиром та в'яленими томатами

Автор: pinterest
  Канапка з сиром та вяленими томатами
Канапка з сиром та вяленими томатами

Інгредієнти:

2 скибочки хліба (цільнозернового або чіабати)

2-3 в'ялені томати в олії

2-3 скибочки сиру - моцарела, сулугуні, бринза або крем-сир)

трішки оливкової олії

листочок базиліку або рукола (за бажанням)

дрібка сушеного орегано

Приготування: підсушіть хліб у тостері або на сухій сковороді до легкої скоринки. На гарячий хліб викладіть сир, щоб він трохи розтанув.

Додайте нарізані в'ялені томати та полийте кількома краплями олії, у якій вони зберігалися. Посипте орегано й прикрасьте зеленню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирна намазка, яку полюблять всі: рецепт для бутербродів та млинців

Паштет з сочевиці та грибів

Автор: pinterest
  Паштет з сочевиці та грибів
Паштет з сочевиці та грибів

Інгредієнти:

червона сочевиця - 100 г

сіль - 0.5 ч.л

вода - 200 г

печериці - 250 г

цибуля - 1 маленька

часник - 2 зубчики

олія для смаження

сіль, перець, тимʼян

гірчиця у зернах - 1 ст.л.

куркума - 1/4 ч.л.

копчена паприка - 1/4 ч.л.

Приготування. Сочевицю заливаємо водою, солимо та варимо до готовності (вся вода має уві братися), охолоджуємо.

Гриби (дрібно нарізані) смажимо на олії, додаємо мілко нарізані цибулю та часник, тимʼян, сіль, перець та смажимо 5-7 хвилин на невисокому вогні. Охолоджуємо.

Перебиваємо разом зварену сочевицю, смажені гриби, гірчицю, куркуму та копчену паприку.

Куштуємо, намащуючи на хліб чи багет.

Бабагануш

Автор: instagram.com/angelinaburik
  Бабагануш
Бабагануш

Інгредієнти:

баклажан - 1 шт

часник - 1 гол.

тимʼян

сіль

оливкова олія - 2 ст.л. + 20 грам

коріандр - 1/4 ч.л.

кмин - 1/4 ч.л.

кунжут - 2 ст.л.

копчена паприка

насіння гарбуза

Приготування: Баклажан проколюємо вилкою та запікаємо у фользі з часником, тимʼяном, сіллю та оливковою олією при 180ʼ ≈ 40 хвилин. Щойно спечений баклажан загортаємо у плівку та залишаємо на 10-15 хвилин.

Часник, підсмажений кунжут, коріандр та кмин перетираємо. Додаємо до ароматної маси мʼякуш баклажана, 20 гр олії, сіль та перебиваємо блендером. Для кращої текстури можна перетерти через сито.

Подаємо з грінками, посипаємо копченою паприкою, кунжутом, насінням гарбуза, сіллю та поливаємо оливковою олією.

Швидкий і корисний сніданок можна створити буквально за хвилини. Приготуємо смачну намазку на хліб з авокадо, де він є основним продуктом.

Йдеться про гуакамоле - неймовірно смачний мексиканський соус. Він завоював популярність у всьому світі, і в останні роки мода на нього прийшла і в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Ідеальні для осіннього ранку: три смачні намазки з грибів, помідорів і баклажанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути