Кексом може бути не тільки солодка страва. Не менш смачними вони виходять з ковбасою та кабачками. Такі кекси швидко та на довго проганяють голод.
"Кабачків літом багато і хочеться приготувати легку та оригінальну страву, - каже киянка Поліна Христинок. - Ароматна ковбаса та розплавлений сир урізноманітнюють кабачковий смак. Готувати такі кекси одне задоволення".

Інгредієнти:
кабачки - 350 г
ковбаса (шинка) - 100 г
борошно - 0,5 склянки
твердий сир - 70 г
2 яйця
сіль - за смаком
1 ч.л. розпушувача
Приготування:
Очистити кабачки від шкірки. Їх та твердий сир натерти на крупній тертці.
Додати сіль. Перемішати і залишити на 7 хвилин.
Дрібно порізати ковбасу.
Кабачки добре віджати від рідини руками. Зайву воду злити.
До кабачків додати яйця, борошно, розпушувач. Все ретельно перемішати.
Додати ковбасу і знову перемішати.
Формочки для кексів помастити маслом і викласти у них тісто.
Поставити страву в духовку, розігріту до 200 градусів.
Читайте також: До запіканки із кабачків додають манку і сир
Випікати близько 20 хвилин.
Вийняти з форм і накрити рушником, щоб 10-15 хвиоин охолонули. Так вони будуть пухкішими та ароматними.
Коментарі