Якщо ви в холодний сезон хочете порадувати себе й сім'ю смачним варенням, можна зробити заготівлі на зиму з ягід.
Краще обрати чорну смородину, адже вона має унікальні властивості для зміцнення організму. Вживати цю ягоду можна як джем або варення з млинцями й сирниками, а можна додавати в чай для швидкого одужання від застуди.
Завдяки чорній смородині із цукром, перетертій у м'ясорубці, можна побороти захворювання дихальних шляхів. А ще вона має протизапальну дію на слизову оболонку горла. До того ж заготовлена в такий спосіб чорна смородина дозволяє знизити температуру тіла під час захворювання і виводить токсини з організму.
Перетерта із цукром у м'ясорубці смородина є найоптимальнішим і швидким варіантом заготівля без варіння.
Рецепт смородини із цукром без варіння
1. Пропустіть смородину через м'ясорубку або блендер на невисокій швидкості.
2. На 1 л смородини додайте 2 кг цукру.
3. Доведіть смородину до пюре й залиште її на 2-3 год.
4. Перелийте смородину із цукром в банку й поставте в холодильник мінімум на 20 год.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не псуйте смак – як правильно зберігати сир
Рецепт смородини із цукром з варінням (джем)
1. Перемийте ягоди і дайте стекти воді.
2. Пропустіть смородину через м'ясорубку.
3. Вмішайте в неї цукор.
4. Складіть ягідну масу в каструлю для варіння.
5. Додайте трохи води й доведіть до кипіння.
6. Зачекайте ще 3–5 хв. і вимикайте.
7. Одразу ж розлийте масу в банки й поставте в холодильник.
Також багато господинь заморожують смородину, протерту із цукром. Для цього способу на 1 кг ягід додають 500–600 г цукру. Вам треба перетерти смородину, потім засипати її цукром і – в банку. Зачекайте, поки розчиняться кристали, і тільки потім ставте їх у морозильну камеру.
Найпопулярнішою бобовою культурою є горох. З ним є багато різноманітних страв. Але цей продукт, аби добре розварився, треба надовго замочувати.
Однак можна знайти ефективні способи, як швидко зварити горох без замочування. Про найдієвіші з них дізнавайтеся у матеріалі.
Для того, щоб зварити горох для супу без замочування, насамперед треба купувати саме колотий горох. Потім горошинки промиваються під проточною водою двічі або тричі: вода має стати повністю прозорою.
Коментарі