Вінничанка 25-річна Олена Мельник запікає яблука із сиром, горіхами та родзинками. Експериментує з помадками, якими поливає готовий десерт.
"Для запікання яблук треба брати сорти "Антонівка", "Семеренко". М'які яблука не годяться. У них тонка шкірка і вони швидко тріснуть в духовці. Вийде каша, а не запечені фаршировані яблука" - радить жінка.
Для 5 порцій жінка миє 5 великих яблук. Видаляє серцевину, але не пошкоджує денце, щоб не витекла начинка.
"На низ яблук кидаю неповну чайну ложку малинового варення. Хоча можна вибрати інше ягідне — ожинове чи суничне. На цю порцію вистачить три столові ложки домашнього сиру. Його перетираю з цукром. Але краще не пересолодити, бо буде нудотний смак", - пояснює Олена.
Фарширує яблука сиром. Зверху кладе родзинки, перемішані з горіхами. Додатково поливає їх білим сухим вином з соком лимона.
До начинки можна додати мед. Він добре смакує з горіхами та родзинками. Коли яблука начиняють бананами, їх нарізають кільцями і поливають шарами персикового варення.
"Фаршировані яблука ставлю на деко. Краще яблука обгорнути фольгою з усіх сторін і проколоти дірки. Це робиться аби вони не згоріли. За півгодини вони мають спектися при температурі 100-120 градусів", - запевняє жінка.
За цей час готує помадку для яблук.
"Цей соус робиться з нежирної сметани, щоб помадка не була нудотною. Один жовток перетираю з цукром і ваніллю. Цю ж суміш кидаю у розігріту сметану. Мішаю зо три хвилини, поки не загусне та маса. Остигає за 10 хвилин" - розповідає.
Перед подачею на стіл яблука поливають цим соусом і розтопленим шоколадом. Печені фаршировані яблука можна їсти холодними та гарячими.
Коментарі