Ексклюзиви
четвер, 08 листопада 2012 10:09

Печені яблука поливають вершковим соусом та шоколадом
16

Фото: Фото: Тетяна Сарахан

Вінничанка 25-річна Олена Мельник запікає яблука із сиром, горіхами та родзинками. Експериментує з помадками, якими поливає готовий десерт.

"Для запікання яблук треба брати сорти "Антонівка", "Семеренко". М'які яблука не годяться. У них тонка шкірка і вони швидко тріснуть в духовці. Вийде каша, а не запечені фаршировані яблука" - радить жінка.

Для 5 порцій жінка миє 5 великих яблук. Видаляє серцевину, але не пошкоджує денце, щоб не витекла начинка.

"На низ яблук кидаю неповну чайну ложку малинового варення. Хоча можна вибрати інше ягідне — ожинове чи суничне. На цю порцію вистачить три столові ложки домашнього сиру. Його перетираю з цукром. Але краще не пересолодити, бо буде нудотний смак", - пояснює Олена.

Фарширує яблука сиром. Зверху кладе родзинки, перемішані з горіхами. Додатково поливає їх білим сухим вином з соком лимона.

До начинки можна додати мед. Він добре смакує з горіхами та родзинками. Коли яблука начиняють бананами, їх нарізають кільцями і поливають шарами персикового варення.

"Фаршировані яблука ставлю на деко. Краще яблука обгорнути фольгою з усіх сторін і проколоти дірки. Це робиться аби вони не згоріли. За півгодини вони мають спектися при температурі 100-120 градусів", - запевняє жінка.

За цей час готує помадку для яблук.

"Цей соус робиться з нежирної сметани, щоб помадка не була нудотною. Один жовток перетираю з цукром і ваніллю. Цю ж суміш кидаю у розігріту сметану. Мішаю зо три хвилини, поки не загусне та маса. Остигає за 10 хвилин" - розповідає.

Перед подачею на стіл яблука поливають цим соусом і розтопленим шоколадом. Печені фаршировані яблука можна їсти холодними та гарячими.

 

Зараз ви читаєте новину «Печені яблука поливають вершковим соусом та шоколадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути