Щоб осінні вечори проходили в затишній і приємній обстановці, можна заварити ароматний чай, взяти улюблену книгу і додати до цього трохи солодкого. Печиво "Три шоколади" нескладно готується і точно замінить шматочок торта.
Інгредієнти:
- 160 г борошна
- 1/4 ч. л. солі
- 1,5 ч. л. розпушувача
- 1/4 ст. какао
- 100 г вершкового масла
- 1,5 ст. цукру
- 3 яйця
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 350 г гіркого (70% какао) шоколаду
- 150 г шоколадних крапель
Приготування:
Борошно, сіль, розпушувач і какао змішати. Збити розм'якшене вершкове масло з цукром, а потім по одному ввести яйця і додати ванільний екстракт. Розтопити на водяній бані шоколад. Ввести в масляну суміш розтоплений шоколад, потім сухі інгредієнти. Ретельно вимісити. Наприкінці всипати шоколадні краплі або дрібні шматочки шоколаду. Стандартною ложкою для морозива викладати кульки тіста на деко з пергаментом або силіконовий килимок. Кульки такого формату випікати 10 хвилин при 170 С. Остудити на решітці.
На замітку:
Після 10 хвилин випікання виходять злегка з затягнутою скоринкою коржі, неначе сирі всередині, — якщо злегка натиснути, то вони схожі на ніжний-ніжний мус... Так і має бути. Через 10 хвилин вони схопляться і захолонуть. На виході виходить злегка липка текстура.
Коментарі