В Америці на Великдень печуть спеціальні великодні чізкейки. Вони замінюють традиційну українську борошняну паску. Щоб здивувати і порадувати рідних, приготуйте великодній чізкейк. Діти точно не залишаться байдужими до таких ласощів.
Інгредієнти:
- ванільні вафлі подрібнені - 1 1/2 чашки
- подрібнені горіхи - 1/2 чашки
- вершкове масло - 1/4 чашки
- ванільні вафлі - 17 шт.
- банани - 2 шт.
- лимонний сік - 1 ст. ложка
- цукор - 1 стакан + 2 ст. ложки
- крем-сир - 400 г
- яйця - 3 шт.
Змішайте подрібнені вафлі, горіхи і розм'якшене вершкове масло. Отриману суміш рівномірно розподіліть по змащеній маслом і присипаної борошном форму для випікання. По периметру форми встановіть "борти" з цілих вафель, вони повинні щільно приставати до основи з подрібнених вафель, горіхів і масла. Поставте випікатися на 10 хвилин при 170 градусах, потім дайте основі охолонути протягом півгодини.
Нарізані банани покладіть в невелику каструльку, додайте лимонний сік, додайте 2 ст. ложки цукру і варіть на невеликому вогні, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.
Крем-сир збийте на невеликій швидкості з 100 г цукру, додайте яйця, продовжуйте збивати. Додайте бананову суміш. Можете додати жменю родзинок. Добре перемішайте.
Вилийте отриманий крем на спечену вафельну основу.
Випікайте чізкейк в розігрітій до 170 градусів духовці 40-45 хвилин. Дайте охолонути годину, потім відправте в холодильник на ніч.
Коментарі